Ponajbolji golman Premijer lige odlazi u inostranstvo

Čini se da je sve završena stvar

Ponajbolji golman Premijer lige odlazi u inostranstvo

Samir Mlaćo
Posušje je pred svojim navijačima jučer savladalo Velež 2:1 i zvanično osiguralo opstanak.

Prema mnogo čemu klub sa Mokrog Doca to i zaslužuje, a jasno je da će ovaj klub na ljetnoj pauzi doživjeti i određene igračke promjene.

Skoro pa sigurno je da će Posušje napustiti golman Luka Kukić.

Kukić je sjajno branio ove sezone i u više navrata bio junak tima koji sa klupe predvodi Branko Karačić.

Karijeru će sada nastaviti u inostranstvu i prema nepotvrđenim informacijama sav posao je skoro završen.

Kukić je ove sezone upisao 33 nastupa u Premijer ligi, a prethodno je branio za mlade selekcije Posušja, te Imotski, RNK Split, NK Osijek II, Koronu Kielce, Slobodu, Zrinjski te Novi Pazar.

Oglasi

Povratak na Mokri Dolac pokazao se za njega kao prava stvar, sezonu itekako može nazvati uspješnom, ali vrijeme je za rastanak.

Što se jučerašnje utakmice, Posušje je u meč s Veležom ušlo sa strahom od ispadanja. Ipak, domaći tim je uspio uzeti tri boda i na kraju su osigurati opstanak u društvu najboljih.

Velež je fenomenalno ušao u ovaj meč. Već u šestoj minuti gosti iz Mostara su poveli, a Nemanja Anđušić je pogodio za 1:0.

Posušje očekivano kreće naprijed nakon primljenog gola. Boban je imao dobru priliku za domaće, odmah uzvraća ponovo Anđušić, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, u 18. minuti Posušje dolazi do gola. Dadić koristi šansu i matira Hadžikića za 1:1.

Oglasi

Posušje je u ostatku prvog poluvremena bolji tim. Imali su domaći više od igre, no promjene rezultata nije bilo i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

Slična slika na terenu viđena je u nastavku utakmice. Posušje je imalo veći posjed lopte i više od igre, no prave šanse su izostale.

Ovaj meč bio je prekinut u samom finišu. Nemile scene dešavale su se na tribini s gostujućim navijačima, pa je susret završen nakon 15-ak minuta nadoknade.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nadoknadi je domaći tim stigao do pobjede. Dosuđen je penal, a Boban je pogodio za trijumf Posušja od 2:1.

Posušje je sezonu završilo na desetom mjestu.

Top Komentari

bk123
Ma kakav ponajbolji. ...rupa obicna
0 1
user1655831611
Steta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti