Široki Brijeg s igračem manje osvojio velika tri boda u kantonalnom derbiju
Foto: Facebook - HŠK Posušje

Minimalan trijumf u Posušju

Široki Brijeg s igračem manje osvojio velika tri boda u kantonalnom derbiju

E. Ganibegović

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Posušje i Široki Brijeg odigrali su mali derbi Zapadnohercegovačkog kantona, a na kraju sva tri boda kući nose gosti. Konačan rezultat glasio je 0:1.

Prvi pokušaj u okvir gola vidjeli smo u desetoj minuti. Bonan je šutirao, ali Josipović na mjestu.

Tri minute kasnije Široki Brijeg u dobrom napadu, Knežević je šutirao, ali lopta odlazi u korner nakon što je njegov pokušaj blokiran.

Posušaci su u 19. minuti imali šansu preko Horića koji šutira pored gola, da bi dvije minute kasnije Široki stigao do vodstva.

Sjajan dupli pas odigrali su Radić i Vukoja, a ovaj drugi je postigao pogodak za, kasnije će se ispostaviti, pobjedu svog tima.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još neke pokušaje na obje strane, dok su gosti ostali bez Bagarića za iduće kolo koji je dobio žuti karton.

Oglasi

Na otvaranju drugog dijela gostujući tim ostaje s igračem manje. Igrala se 51. minuta kada drugi žuti karton dobija Knežević i to jer nije dozvolio da se nabrzinu izvede slobodan udarac.

Domaći tim ni s igračem više nije uspio da postigne pogodak koji bi značio barem bod, a Širokobriježani su mogli do drugog gola u 74. minuti nakon kontre kada Kukić zaustavlja Medića.

Nakon ove pobjede Široki Brijeg se vraća na drugo mjesto s 39 bodova, dok je Posušje na sedmom s 24. Tako je poznat još jedan par 23. kola - Široki Brijeg će na Pecari dočekati 11-plasirani Tuzla City.

Podsjetimo, već od jučer znamo da će Zrinjski igrati u Mostaru protiv Igmana, dok ćemo kompletan raspored trećeg dijela sezone znati danas nakon što se odigraju mečevi u Kaknju (Sarajevo - Velež) i Modriči (Sloga - Željezničar).

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 22. kolo:

Posušje - Široki Brijeg 0:1 (Vukoja 21')

HŠK Posušje: Kukić, Horić, Pavlović, Dadić, Lučić, Z. Begić, Brković, Rozić, Milanović, Jović, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Josipović, Kuprešak, Šuto, Mašić, Valinčić, Ćavar, Knežević, Kpan, Radić, Vukoja, Bagarić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Posusje slabo skroz , 3 utakmice 1 bod.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi