Napustio Zrinjski prije par dana, sada već ima novi klub

Velika očekivanja u Mostaru nije opravdao

Napustio Zrinjski prije par dana, sada već ima novi klub

Samir Mlaćo

Prije par dana mostarski Zrinjski potvrdio je odlazak sada već trojice bivših Plemića.

Veliki broj igrača dobio je ove zime odriješene ruke da napusti Mostar, a među njima se našao i bivši hrvatski reprezentativac Andrija Balić.

Balić je dijete Hajduka, a u Mostar je stigao kao veliko pojačanje, no brzo je dogovoren raskid saradnje. Nije dugo čekao na novi klub, s obzirom da je potpisao ugovor sa slovačkim Vion Zlate Moravce.

Potpisao je ugovor i predstavljen je u novoj sredini, te ga očekuju novi izazovi. Već je nastupao u Slovačkoj i to mu je sigurno prednost.

Do Zlatých Moraviec prichádza skúsený stredopoliar Andrija Balić. 26-ročný Chorvát je známy slovenským fanúšikom z...

Posted by FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble on Thursday, January 25, 2024

Nosio je dres Byanske Bistrice, a zatim Dunajske Strede, pa neće imati problema da se uklopi u nogomet u toj zemlji.

Oglasi

Balić je svojevremeno bio jedan od najvećih dragulja hrvatskog nogometa, no nije to opravdao. Ponikao je u Hajduku, a zatim za tri miliona eura prodan je u Udinese. Nije se karijera odvijala po planu, a dolazak u Mostar vidio je kao pravu šansu.

Na kraju je upisao tek četiri nastupa, a na terenu ukupno proveo 20 minuta.

Isti dan kada je potvrdio odlazak Balića, Zrinjski je saopštio i rastanke sa Zvonimirom Kožuljom i golmanom Omerom Nironom.

Kožulj je bio junak Zrinjskog u pobjedi nad Alkmaarom 4:3, no kasnije nije dobio šansu i nije bio dio ekipe, da bi se promjenom trenera kratko vratio.

Potpisao golman Šutković

U međuvremenu Plemići su u svoje redove doveli talentovanog golmana Armana Šutkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šutković je ove zime napustio FK Sarajevo, a zatim dobio poziv iz Mostara i potpisao ugovor do 2027. godine. Šutković ima pravo nastupa i za omladinske selekcije Plemića, što će mu sigurno dobro doći. U budućnosti bi mogao na gol prvog tima, a dužina ugovora jasno govori da Plemići imaju ozbiljne planove sa ovim mladim golmanom.

On je u u devet navrata bio član juniorske reprezentacije naše zemlje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije