Stigle "plave koverte" Veležu i Zrinjskom, mostarskim klubovima prijeti suspenzija!

Dobili su rok

Stigle "plave koverte" Veležu i Zrinjskom, mostarskim klubovima prijeti suspenzija!

Admin Čaušević

Veležu i Zrinjskom prijeti zabrana odigravanja utakmica ukoliko ne isplate kazne koje su stigle na adresu mostarskih klubova i to zbog navijačkih ispada.

U direktnom obračunu za trofej Zrinjski je na kraju prošle sezone u finalu Kupa pobijedio Velež sa 1:0, a susret se igrao u Zenici na stadionu Bilino polje.

Navijači oba mostarska kluba su tokom meča imali određenih ispada u vidu rušenja imovine zeničkog stadiona zbog čega su sada i sankcionisani.

Brojne stolice su nakon posljednjeg zvižduka završile na travnjaku, a sada je došlo i vrijeme za naplatu štete.

Uništene stolice na Bilinom polju poslije finala Kupa 

Kako je za SportSport.ba potvrđeno Zrinjski i Velež su kombinovano dužni na adresu NK Čelik uplatiti nešto više od 11.000 KM, tačnije 11.487.

Za nešto žešćomo kaznom prošao je Zrinjski jer su popularni Ultrasi uništili 73 stolice četiri sanitarna čvora te aktuelnom prvaku BiH određena kazna u iznosu od 6.724 KM.

Oglasi

Zbog oštećenja ukupno 52 stolice svojih navijača Velež je zeničkom klubu dužan isplatiti 4.763 KM.

Zrinjski i Velež su dužni novac Čeliku uplatiti do 28. septembra, u protivnom se suočavaju sa zabranom odigravnja utakmica.

Inače, neposredno pred finale u Zenici IO Saveza je odlučio da se od sezone 2023/24 ponovo igraju dvije finalne utakmice finala Kupa kao što je bio slučaj dugi niz godina.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nova sezona Kupa BiH počinje 27. septembra utakmicama 1/16 finala, a žrijeb parova je u utorak u prostorijama Saveza od 12 sati.

U ovoj fazi takmičenja nastupit će: FK Borac Banja Luka, NK Bosna Visoko, GNK Bratstvo Bosanska Krupa HNK Brotnjo Čitluk, NK Čelik Zenica, FK Goražde Goražde, NK GOŠK Gabela, FK Igman Konjic, NK Jedinstvo Bihać, FK Kozara Gradiška, FK Laktaši Laktaši, FK Leotar Trebinje, HŠK Posušje Posušje, FK Radnik Bijeljina, FK Radnik Hadžići, FK Rudar Prijedor Prijedor, FK Sarajevo Sarajevo, FK Slavija Istočno Sarajevo, FK Sloboda Tuzla, FK Sloga Doboj Doboj, HNK Sloga Uskoplje/Gornji Vakuf, NK Stupčanica Olovo, FK Sutjeska Foča, NK Široki Brijeg Široki Brijeg, FK Tekstilac Derventa, HNK Tomislav Tomislavgrad, NK TOŠK Tešanj, FK Tuzla City Tuzla, FK Velež Mostar, HŠK Zrinjski Mostar, FK Zvijezda 09 Bijeljina i FK Željezničar Sarajevo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Ali najjača mi je ova neistina? Koja je to laž i prevara da su navijači Zrinjskog uništili čak i više stolica od ovih klošara s istoka?? Pa valjda postoji snimak, valjda postoji kakav dokaz? Ovo je prevara stoljeća. Ali svejedno mi ćemo to platiti lako, dok će ovi bijednici moliti savez i premijera federacije da im uleti
0 3
user1676312914
Stadion Bilino polje je u lošem stanju. Svako ko je bio zna da je većina stolica u lošem stanju i da su ovakve utakmice dobra prilika da se postojeće stolice poprave. Ovo ne opravdava polupane sanitarije i desetak počupanih stolica od kretena sa obje strane.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi