Zrinjski upisao novu pobjedu, novajlija Kiš maestralno pogodio
FOTO: HŠK Zrinjski

Plemići odigrali svoj drugi pripremni meč

Zrinjski upisao novu pobjedu, novajlija Kiš maestralno pogodio

S. Mlaćo
Nogometaši Zrinjskog danas su u Međugorju odigrali novi prijateljski meč. Rival je bila ekipa Croatije Zmijavci, a završilo je 2:1.

Nogometaši Zrinjskog danas su u Međugorju odigrali novi prijateljski meč. Rival je bila ekipa Croatije Zmijavci, a završilo je

Tim iz Hrvatske prvi je zaprijetio, da bi u osmoj minuti uzvratio Ćuže za Zrinjski. Nakon toga Šuto pokušava za goste, Soldo brani.

U 35. minuti dobra akcija Tičinovića i Sablića, ali golman Gudelj dobro prati i brani. Tri minute kasnije u prodoru je bio Memija, no odbrana Croatije na niovu.

Pred sami kraj prvog poluvremena sjajan pokušaj Ćužea iz voleja, Gudelj još bolje brani. Ostalo je 0:0 i pri tome rezultatu se otišlo na pauzu.

Zrinjski je poveo u 49. minuti. Zlomislić koristi grešku do tada sjajnog golmana Gudelja i Plemići su imali prednost. Desetak minuta poslije toga novajlija Kiš prijeti za Zrinjski, ostalo je 1:0.

Oglasi

U 66. Minuti u šansi je bio Malekinušić, no nije bilo pogotka.

Mreža se zatresla u 78. minuti kada agilni novajlija Kiš maestralno pogađa i jasno je bilo da će Zrinjski upisati novu pobjedu. Pet minuta prije kraja šansu je imao i Jukić, no ostalo je 2:0.

Pred sami kraj Crotia smanjuje na 2:1 i bio je to konačan rezultat ovog meča. Strijelac je bio Jonjić.

Podsjetimo, Zrinjski je prije par dana savladao HNK Kruševo sa 10:1. 

Prijateljski meč:

HŠK Zrinjski – Croatia Zmijavci 2:1

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi