Sergej Jakirović više nije trener Zrinjskog, već se zna ime novog kluba!

Napustio Plemiće

Sergej Jakirović više nije trener Zrinjskog, već se zna ime novog kluba! · Zvanično

E. Čaušević

HŠK Zrinjski saopštio je danas da Sergej Jakirović više nije trener ovog kluba i da je on već sve dogovorio s Rijekom čije će kormilo preuzeti u nastavku sezone.

Kao što je SportSport.ba jučer najavio Jakirović je odlučio da napusti mostarski klub nakon što je s dosta uspjeha predvodio ovaj tim, no odlučio se da je vrijeme za novi izazov.

Zrinjski je potvrdio jutros da Jakirović više nije trener ovog kluba, te su mu se zahvalili na saradnji i svemu što je ostvario s ovim klubom.

Već je poznato da Jakirović neće imati mnogo vremena za odmor i da će preuzeti kormilo Rijeke.

"Sergej Jakirović od danas više nije glavni trener prve momčadi HŠK Zrinjski Mostar, a karijeru će nastaviti u HNK Rijeka.

Sporazumni raskid suradnje je dogovoren nakon obavljenog razgovora u kojem je dosadašnji šef stručnog stožera iskazao želju za odlaskom te nakon potpisanog Sporazuma između HŠK Zrinjski i HNK Rijeka.

Oglasi

HŠK Zrinjski zahvaljuje Sergeju Jakiroviću na uspješnoj zajedničkoj suradnji u prethodne dvije godine te mu želi puno sreće u nastavku trenerske karijere.

HŠK Zrinjski želi naglasiti da će navijače i javnost uskoro obavijestiti o izboru novog glavnog trenera prve momčadi", saopštili su iz Zrinjskog.

Sergej Jakirović od danas više nije glavni trener prve momčadi HŠK Zrinjski Mostar, a karijeru će nastaviti u HNK...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, November 30, 2022

Jakirović je klupu Zrinjskog preuzeo krajem decembra 2020. godine i ostavio je veliki trag u ovom klubu u prethodne dvije godine, te je uspio da dođe do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, ljetos je bio na korak od historijskog rezultata i plasmana Zrinjskog u Evropu, ali zaustavljeni su u posljednji trenutak da se plasiraju u Konferencijsku ligu.

Neslužbene informacije govore da je hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić (49) najozbiljniji favorit da naslijedi Jakirovića, no svakako da treba sačekati i službene informacije iz kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...njih da moj dedo preuzme bio bi prvak jer je liga nastimana,tako da je ovo nebitno...ko god dodje osvojit ce titulu...
9 6
umzm12123
Profa,hvala za sve...Volimo te bola! Mi idemo jos jace,dolazi dostojna zamjena
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi