Iz Zrinjskog su praktički priznali da je titula prvaka izgubljena
Sa derbija sinoć u Mostaru

Ivanković čestitao Borcu i svjestan da njegova ekipa nije bila na nivou

Iz Zrinjskog su praktički priznali da je titula prvaka izgubljena

Samir Mlaćo

U velikom derbiju 22. kola Zrinjski je jučer upisao poraz od Borca pred svojim navijačima.

Banjalučani su slavili 1:0 i napravili veliki korak ka tituli prvaka, te sada imaju sve u svojim rukama. Navijači Zrinjskog naravnom nisu zadovoljni, nadali su se odbrani naslova prvaka, no teško da će se to desiti.

Mario Ivanković je predvodio tim sa klupe i bio je iskren nakon meča.

"Kada sve sagledamo, Borac je zasluženo slavio. Prvo poluvrijeme smo loše izgledali u zadnjoj liniji, Borac je imao tri-četiri mrtve šanse koje nije iskoristio. Jednu jeste, pa smo sa negativnim rezultatom otišli na pazu.

U drugom poluvremenu smo iz neke korekcije imali ofanzivniju igru, imali i neke dobre šanse, ali nismo postigli gol. Imamo za čime da žalimo, ali pbojeda Borca je zaslužena".

Zrinjski je 'morao' slaviti kako bi ostao u borbi za prvaka, pa se vjerovatno osjetio i pritisak.

Oglasi

"Nema pritiska, mi smo na drugom mjestu, Borac ima određenu prednost koju je stvorio kada smo bili opterećeni Evropom. Mi smo mogli samo napraviti neki 'bum' i približiti se Borcu, te napraviti pritisak, no nismo uspjeli u tome.

Sada je Borac na plus 12 i mislim da se primakeo osvajanju titule", rekao je Ivanković i tako bukvalno priznao da je borba za prvaka završena.

Plemiće nije vodio sa klupe trener Željko Petrović jer je on isključen u duelu prošlog kola protiv Sloge iz Doboja.

Navijači Zrinjskog imaju zamjerke na Petrovića, ali i ekipu, pa je veliko pitanje da li će ovaj stručnjak i voditi Zrinjski u drugom dijelu sezone.

Trener Borca Vinko Marinović je čestitao svojim momcima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra utakmica. To prvo poluvrijeme odigrali smo dosta dobro, imali smo i dvije šanse pored gola. U drugom dijelu Zrinjski je imao šanse. Ovo je za nas jako bitna pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno taktički, a ovom prilikom bih čestitao igračima na zalaganju i zaista smo u sjajnom nizu", poručio je trener gostiju.

Borac u narednom kolu dočekuje Zvijezdu 09, dok Zrinjski još uvijek ne zna svog rivala. Preostalo je da se danas odigra meč Veleža i Tuzle City u Mostaru.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa to sam ja rekao jos prije nego sto je sezona i pocela,da je po nacionalnom kljucu Borac na redu za osvajanje,a ovdje mi govorili da sam lud i kako Zrinjskom ne moze niko nista...kad imas sudije,onda mozes sve pa makar ti u ekipi igralo 11 navijaca sa tribina...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi