Region bruji o skandalu u Trebinju

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović u centru pažnje

Region bruji o skandalu u Trebinju

S. Mlaćo
Veliki incidenti poslije meča 14. kola Premijer lige naše zemlje između Leotara i Zrinjskog sasvim očekivano dobili su svoj prostor u sportskoj javnosti i u komšiluku.

Kako je već poznato, sada vjerovatno već bivši sportski prijatelji podijelili su bodove, a nakon meča došlo je do incidenata ispred prostorija stadiona Police. Na snimcima koji su se pojavili vidi se trener Zrinjskog Sergej Jakirović, jedan od njegovih pomoćnika koji je s leđa udario kapitena Leotara, a kasnije se našao čak i na podu, dok je sa druge strane u svemu učestvovao pomenuti kapiten Đoko Milović i još nekoliko nepoznatih lica.

Sada se očekuje izvještaj delegata kao i policijski izvještaj, a izvjesno je da će kazne biti žestoke, kako za domaćine tako i za goste. Stadion Police će gotovo sigurno biti suspendovan, a vidjećemo kakve kazne očekuju Jakirovića, Milovića i ostale.

Opis nije dostupan.

Mediji u regionu posvetili su dosta pažnje incidentima, te su gotovo svi objavili video u kojem se jasno vidi fizički obračun.

Jakirović je dobro poznatoj hrvatskoj javnosti, radio je sa uspjehom u toj zemlji, pa je očekivano on u centru pažnje. 24sata.hr navodi da se desio pravi haos poslije meča i da je učestvovao upravo Jakirović.

Oglasi

Index hr. Ističe da da su u gužvi letjele šake, a da pravi razlozi ružnih scena nisu poznati.

Kurir donosi tekst pod naslov: “Kome psuje mrtvu majku? Neviđen skandal u Trebinju“, a Telegraf donosi naslov „Kome psuje mrtvu majku. Haos na konferenciji, pa tuča članova Leotara i Zrinjskog ispred stadiona.

Informer navodi da je došlo do brutalnog pesničenja te tuče poslije meča.

Opis nije dostupan.

Slovenski portal ekipa 24. gdje je Jakirović također radio trenerski kaže da je Jakirović napao kapitena protivničke ekipe i da ga sada očekuje žestoka kazna. Pozivaju se na bh. medije i navode da je Jakirović u velikim problemima.

Oglasi

Crnogorske Vijesti.me navode da je psovanje mrtve majke i tuča igrača trenera obilježila incidente nakon meča Leotara i Zrinjskog.

Kako god, bačena je nova ljaga na bh. nogomet. Odgovorni za učestvovanje u sramotnim događajima moraju odgovarati, a u Savezu hitno reagovati. Neka žestoke kazne budu lekcija svima onima koji naredni put pomisle da 'pravdu' traže na slične načine, te tako urade samo jednu stvar – poraze ionako dotučeni, na koljena bačeni bh. nogomet.

Predsjednik Disciplinske komisije NS BiH Nermin Kljajić javio se jutros za SportSport.ba te istakao da je gledao snimke koji su se pojavili na youtubeu, ali da se očekuju izvještaji službenih lica sa lica mjesta.

“Sada ne mogu ništa konkretno reći. Moramo vidjeti zapisnik delegata, ali mogu reći da ćemo zatražiti očitovanje od svih aktera i onda ćemo donijeti odgovarajuće sankcije“, kazao je Kljajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I sam je ispratio snimak koji se rijetko viđa i poslije susreta najnižih liga.

“Pogledao sam snimak. Mislim da taj dio nije tretiran zapisnikom, ali je nedolično ponašanje i sigurno da će biti određene sankcije. Vidjet ćemo da li ima i policijski izvještaj, sada je faza prikupljanja dokaza. Sve dakle zavisi od izvještaja. Na snimku vidimo da je trener Jakirović u incidentnom događaju, a vidjet ćemo ko su i ostali akteri. Uglavnom, nećemo prešutjeti nijedan događaj“, dodao je Kljajić, te najavio da će ovaj događaj biti na razmatranju Disciplinske komisije već u narednoj sedmici.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umzm12123
Kakve gluposti mlatite hahahah,jedan jako neprofesionalan portal,odvjetnici nek rade svoj posao pa kakva bude kazna bude,al nek se zna zasto je pocelo,i da je igrac Leotara prvi nasrnuo fizicki!
2 5
user1665497457
Šta reći o klubu koje je ustaski projekat...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije