Kljajić o haosu poslije meča u Trebinju: Nijedan događaj nećemo prešutjeti!

Predsjednik Discplinske komisije NS BiH za SportSport.ba

Kljajić o haosu poslije meča u Trebinju: Nijedan događaj nećemo prešutjeti!

S. Mlaćo
Sramotne scene obilježile su 'treće poluvrijeme' duela Leotara i Zrinjskog.

Došlo je do fizičkog sukoba više lica, a između ostalih na snimku se vide šef struke HŠK Zrinjski Sergej Jakirović i kondicioni trener Plemića Marin Ivančić kako fizički nasrću na kapitena leotara Đoku Milovića.

U ovom incidentu već pišu i mediji u regionu, a sigurno smo da će se proširiti i dalje te tako baciti nova ljaga na bh. nogomet. Sada se očekuje izvještaj delegata Frane Klišanina iz Podhuma, a posla je bilo i za službenike PU Trebinje, te su i oni vjerovatno dokumentovali incidente.

Predsjednik Disciplinske komisije NS BiH Nermin Kljajić javio se za SportSport.ba te istakao da je gledao snimke koji su se pojavili na youtubeu, ali da se očekuju izvještaji službenih lica sa lica mjesta.

“Sada ne mogu ništa konkretno reći. Moramo vidjeti zapisnik delegata, ali mogu reći da ćemo zatražiti očitovanje od svih aktera i onda ćemo donijeti odgovarajuće sankcije“, kazao je Kljajić.

I sam je ispratio snimak koji se rijetko viđa i poslije susreta najnižih liga.

Oglasi

“Pogledao sam snimak. Mislim da taj dio nije tretiran zapisnikom, ali je nedolično ponašanje i sigurno da će biti određene sankcije. Vidjet ćemo da li ima i policijski izvještaj, sada je faza prikupljanja dokaza. Sve dakle zavisi od izvještaja. Na snimku vidimo da je trener Jakirović u incidentnom događaju, a vidjet ćemo ko su i ostali akteri. Uglavnom, nećemo prešutjeti nijedan događaj“, dodao je Kljajić, te najavio da će ovaj događaj biti na razmatranju Disciplinske komisije već u narednoj sedmici.

Iz FK Leotar i HŠK Zrinjski nisu se za sada oglašavali, ali je očekivati da će se to desiti već danas.

Zanimljivo da dva kluba su do sada imala veoma fer i korektnu saradnju. Na startu nove sezone Premijer lige su čak zamijenili i domaćinstva, što govori o sjajnom odnosu čelnika dva kluba.

👏🏻👏🏻

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Sunday, October 16, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tribinama Polica u subotu našli su se i navijači Zrinjski te su aktuelni prvaci imali veliku podršku, dok u ranijim mečevima navijačke skupine rivala Leotara nisu imali pravo da dođu na trebinjske Police uz obrazloženje da se radi o neuslovnosti na stadionu. 

Pokušali smo kontaktirati i kapitena Leotara Đoku Milovića, koji je terenutno na treningu i čije očitovanje se očekuje po završetku trenažnih obaveza.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ovaj Jakirevic je i na Grbavici zasluzio po nosu! Kada se sa Mulom zakaćio - obicni primitivac i umislio se da neki trener
1 3
plemic
ova haranga će nas još više uvezati, i iz svega će mo izaći još jači i uspješniji.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi