Nove žestoke kazne: Kasu Saveza pune Sarajevo, Željezničar, Igman, Zrinjski, Velež...
Korištenje pirotehnike navijača ponovo skupo košta klubove

Održana sjednica Disciplinske komisije

Nove žestoke kazne: Kasu Saveza pune Sarajevo, Željezničar, Igman, Zrinjski, Velež...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Početkom ovog mjeseca sjednicu je održana i Disciplinska komisija Nogometnog saveza naše zemlje.

Bilo je mnogo posla, a veliki broj klubova kažnjen je zbog korištenja pirotehnike od strane navijača. Tu su i kazne za direktora Igmana Zajka Zebu, te prvog čovjeka GOŠK-a Luju Ilića.

FK Igman Konjic je kažnjen sa četiri hiljade maraka zbog prekršaja u duelu sa FK Borac kada su domaći imali mnogo zamjerki na suđenje i bilo je veliko nezadovoljstvo navijača sa tribina. Odnosi se to na pirotehniku, rasizam i druge oblike diskriminacije.

Crveni karton tada je dobio direktor Igmana Zajko Zeba, a pokazao mu ga je glavni sudija Mirza Kazlagić iz Cazina. Zeba je kažnjen jednom utakmicom koju neće moći odgledati sa klupe, te novčanom kaznom od 2.000 KM.

FK Željezničar je zbog korištenja pirotehnike navijača kažnjen sa 6.500 KM u duelu sa Posušjem, a FK Sarajevo zbog istog prekršaja u duelu sa FK Tuzla City sa 8.000 KM.

Oglasi

FK Tuzla City kažnjen je sa 2.000 K zbog kršenja pravila u vezi sa kodeksom ponašanja članova nogometne/fudbalske organizacije, na utakmici sa FK Sarajevo. NK Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM zbog pirotehnike navijača na meču sa Veležom (2:2).

Pravilnik je prekršio i NK GOŠK u duelu protiv Zrinjskog u Gabeli. Gosti su slavili sa čak 5:1, a NK GOŠK će u kasu Saveza uplatiti 4.000 KM.

Zbog prekršaja na istom meču kažnjen je i predsjednik NK GOŠK Lujo Ilić sa 2.500 KM i kaznom zabrane vršenja funkcije u trajanju od tri mjeseca, a koja kazna zabrane vršenja funkcije se neće izvršiti ako imenovani u roku od šest mjeseci od izricanja kazne ne učini isti ili sličan prekršaj, navedeno je na stranici Saveza.

Sa 2.000 KM kažnjen je i HŠK Zrinjski zbog bakljade navijača u tom meču, a Plemići su istom visinom novca kažnjeni i za meč u Bijeljini gdje su poraženi od Zvijezde 09 sa 2:1.

Sa po 3.000 KM kažnjeni su i FK Velež te FK Sarajevo, a kazna se odnosi na korištenje pirotehnike navijača u međusobnom duelu u Mostaru u kojem je Velež slavio 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je poprilično visoka kazna donesena i za klub iz Premijer futsal lige naše zemlje. Naime, MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje kažnjen je odigravanjem jedne domaće utakmice bez publike te novčanom kaznom od 4.000 KM zbog nereda na domaćem meču sa Salines- Neimari (5:3). Kazna za prazne tribine je uvjetna, te u roku od šest mjeseci domaći ne smiju ponoviti isti prekršaj.

Tada je posla bilo i za policiju, a domaći su bili razočarani zbog brojnih provokacija gostiju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
bogu hvala, ima se od čega platiti, a red bi bio i želju počastiti ..., odavno su u krizi.
0 3
user1685451227
Samo borac nema nijednu kaznu e kako to
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti