Plemići prozvali sudije: "Za protivnika smo imali i sudiju Dražena Marića iz Bijeljine"

Da li će na kraju ostati bez titule?

Plemići prozvali sudije: "Za protivnika smo imali i sudiju Dražena Marića iz Bijeljine"

S. Mlaćo
Juniori HŠK Zrinjski i dalje su na liderskoj poziciji Omladinske Premijer lige naše zemlje.

Plemići su poraženi u prošlom kolu od Zvijezde 09 2:1, te sada imaju samo bod prednosti nad FK Sarajevo.

Danas su se oglasili saopštenjem te uputili kritike na suđenje.

"Iako HŠK Zrinjski nikada ne želi službeno komentirati suđenje, nakon utakmice 22. kola U19 Premijer lige FK Zvijezda 09 – HŠK Zrinjski (2:1) smatramo kako je naša obveza reagirati, prije svega jer je u pitanju utakmica mlađih starosnih uzrasta.

Poraz kao poraz najmanje je važan, jer sigurno nije posljednji koji će naši aktualni juniori u budućnosti doživjeti s osjećajem nepravde, ali je važno da ga nisu na takav način morali doživjeti u Etno Selu Stanišići gdje protiv sebe nisu imali samo vršnjake iz FK Zvijezda 09, nego i glavnog suca Dražena Marića iz Bijeljine.

Zbog toga od Komisije za suđenje NS-a BiH tražimo da posebno analizira navedenu utakmicu, a sve kako se nešto slično ne bi ponavljalo u budućnosti s istim akterom u glavnoj ulozi, jer se odgovorni moraju zapitati kakvu poruku šaljemo onima najmlađima koji trebaju predstavljati budućnost našeg društva.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Također apeliramo na odgovorne da promijene praksu da se za utakmice mlađih starosnih uzrasta delegiraju suci koji nerijetko dolaze iz gradova kluba domaćina, jer je očito da pojedinci iz tog razloga ne mogu zadržati potrebnu razinu objektivnosti“, stoji u objavi Plemića.

Komentarisanje na suđenje u Omladinskoj Premijer ligi do sada nismo vidjeli, no Mostarci su odlučili reagovati četiri kola prije kraja.

Top Komentari

Manager
Dobro je to samo i dalje nipošto s 'bošnjačkim' klubovima u bilo kakvo udruženje..sve sporta radi naravno ;)
1 4
user1644068495
Hahaha vazda ko gubi ,on se i ljuti ,bilo ko da je u pitanju.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi