Bilbijine riječi odzvanjat će u ušima navijača Zrinjskog do početka utakmice na Islandu

Plemići imaju veliku prednost

Bilbijine riječi odzvanjat će u ušima navijača Zrinjskog do početka utakmice na Islandu

Samir Mlaćo

Zrinjski je otputovao na Island gdje će odigrati revanš meč kvalifikacija za Evropsku ligu protiv islandskog Breidbalika.

U prvom meču bilo je 6:2 za Plemiće i jasno je da bh. prvak ima sve u svojim rukama.

Ipak, mjesta za opuštanje nema. Istakli su to prije polaska šef struke Plemića Krunoslav Rendulić i kapiten Nemanja Bilbija.

"Treba reći da imamo veliku prednost, ali ništa nije gotovo. Pred nama je 90 minuta, trebamo to odbraniti, ali nećemo ići da čuvamo rezultat. Želimo i na Islandu slaviti pobjedu. Sigurno će biti drugačije utakmica nego kod nas, oni će pokušati od prve minute anulirati zaostatak, ali nama je da odgovorimo izazovima i da kući se vratimo prolaskom u grupnu fazu", rekao je Rendulić.

Drugačiji će biti uvjeti.

Oglasi

"Niska je temperatura, drugačija podloga, umjetna trava, ali imat ćemo dva treninga. Svi igrači su spremni i nema problema. Atmosfera je dobra", rekao je Rendulić.

Medijima se obratio i kapiten Bilbija.

"Idemo po historiju. Imamo veliku prednost, sigurno da se svi radujemo revanšu. Umjetna trava nas čeka tamo, mi ćemo se pokušati prilagoditi i očekujem dobru utakmicu", kazao je Bilbija.

Ukoliko Zrinjski eliminiše Briedablika igrat će play-off za Evropsku ligu i imat će priliku da izbori grupnu fazu ovog takmičenja.

Ipak, ukoliko dođu do play-offa Evropske lige i tamo budu eliminisani onda će igrati u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Jasno je da je revanš utakmica koja će biti odigrana na Islandu zapravo jedna od najbitnijih za Zrinjski ove godine.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

A još lijepih vijesti stiglo je za igrače, ali posebno za navijače tima iz Mostara.

Naime, iz izvora bliskih klubu stigle su proteklih dana informacije da će ekipa Zrinjskog svoje utakmice u grupnoj fazi igrati u Mostaru. Naravno pod uslovom da se kvalifikuje tamo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
za nedovoljno informirane mrzitelje HŠK ZRINJSKI, OPTA, kompanija koja se bavi sportskom analitikom, objavila je najnoviju listu najboljih svjetskih liga i klubova. Mančester siti je trenutno najbolji klub svijeta, na drugom mjestu je minhenski Bajern, zatim slijede Liverpul, RB Lajpcig i Real Madrid. Najbolji klub u regionu je Crvena zvezda koja zauzima 31. mjesto na listi. Iza njih na listi sljedeći dolazi zagrebački Dinamo koji je 50., dok je splitski Hajduk 70. klub svijeta. Najbolje plasirani bh. klub je Zrinjski koji drži 110. poziciju i jedini naš predstavnik među 500 najboljih na svijetu. Što se tiče ostatka Premijer lige Bosne i Hercegovine, Borac se nalazi na 501. mjestu, a Velež na 515. poziciji. Za njima slijede sarajevski rivali Željezničar (562.) i Sarajevo (578.). OVIM SS;BA KOMENTATORIMA BIH PREPORUČIO DA NE PISKARAJU GLUPOSTI, NEGO DA PROČITAJU NEŠTO ŠTO PIŠU SVJETSKI MEDIJI.
6 0
Convict
Ovi ultrasi fora nacionalisti a binasr im igra u klubu koji ste vi pacovi kamenjarski fuj fuj.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi