Igrač Legije po dolasku u Mostar: "Osjećaj je kao da smo se vratili u devedesete"

Prvi dojmovi

Igrač Legije po dolasku u Mostar: "Osjećaj je kao da smo se vratili u devedesete"

Edmir Škorić

U 21 sat na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru HŠK Zrinjski će ugostiti poljsku Legiju u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige.

Bh. prvak nas na najbolji način predstavlja ove sezone u Evropi. Imao je sjajne nastupe kroz kvalifikacije, postao prvi tim iz BiH u historiji koji je igrao grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, a onda senzacionalno pobijedio AZ Alkmaar sa 4:3 u Mostaru iako je na poluvremenu bilo 0:3.

Uslijedilo je teško gostovanje u Birminghamu kod Aston Ville, no i ondje su se izabranici Krunoslava Rendulića muški potukli sa velikim favoritom, a tek u zadnjim sekundama primili su gol za poraz 1:0.

Sada im u goste stiže Legia. Poljski velikan je u krizi, a meč u Mostaru svakako teško je prognozirati.

"Došli smo da pobijedimo. Nismo samo na putovanju. Ako se nekome sviđa, može se vratiti nakon sezone, ali mi imamo posla. Očekuje nas teška utakmica, ali u našim glavama želimo da se vratimo na pobjednički put. Najbolje timove i muškarce prepoznajete po tome kako završe svoju borbu. U četvrtak će se računati naš karakter, posvećenost i borba za svaki centimetar terena", rekao je Pawel Wszolek, krilni igrač Legije Varšave prije meča.

Oglasi

Skreće pažnju i na specifičan stadion Zrinjskog.

"Sviđa mi se atmosfera na ovom stadionu . Kroz evropska takmičenja možemo naučiti o drugoj kulturi. Stadion je na mene ostavio sjajan utisak i možete se osjećati kao da ste se vratili u devedesete. Kada sam igrao u Italiji, igrao sam protiv Vojvodine i sjećam se da je to bio težak izazov. Vjerujem u naš tim, pokazali smo svoj potencijal, imamo širok sastav", dodao je Wszolek.

Nakon dva kola, sve ekipe u ovoj grupi imaju tri boda, pa će meč u Mostaru svakako biti jako važan i svaki bod dobro došao. Zrinjski ima poseban motiv u ovakvim utakmicama i nadamo se da će to i večeras presuditi u korist aktuelnog prvaka BiH i osvajača Kupa naše zemlje.

Zrinjskom dobor ide u posljednje vrijeme i u prvenstvu BiH, a u posljednjem odigranom meču je u Banjaluci remizirao protiv Borca (0:0).

"Imamo dobru situaciju, ali znamo da nas očekuje dobra utakmica, veoma su kvalitetna ekipa, iako nisu u nekoj pozitivnoj seriji. Očekujemo kvalitetnu igru i naš cilj je uvijek isti, idemo pobijediti. Nama je ovo sve ogroman bonus. Ako dobijemo zakomplikovat ćemo cijelu grupu to je i naš cilj", rekao je Rendulić i nastavio:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"U grupama nemate puno vremena za slavlje ni za tugovanje, utakmice idu jedna za drugom. Mi imamo tempo dvije utakmice u sedam dana. Bitno je da su svi igrači zdravi, ovo su utakmice gdje treba uživati, ali to ne znači da treba ići opušteno. U svakoj utakmici treba dati sve od sebe."

Ko zna kako će se završiti ovaj evropski put Mostaraca, a kad god i kako god to bude, oni su već sada ispisali lijepe stranice fudbalske historije u našoj zemlji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZRINJSKI vs LEGIA 0 : 3.
0 5
Takav je Zapadni Mostar, oni jos zive u proslosti, to je škutorski grad, dodjite u Istocni Mostar da vidite naprednu i kulturnu civilizaciju.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi