Poljaci snimili navijača koji je vrijeđao Legiju: "Sve je ovo zbog jednog čovjeka"

Na kraju se sve dobro završilo

Poljaci snimili navijača koji je vrijeđao Legiju: "Sve je ovo zbog jednog čovjeka"

Edmir Škorić

Nedostaje malo i sreće da se ostvare veliki rezultati, a sasvim sigurno su toga sada svjesni i svi u HŠK Zrinjski, nakon što su protekle večeri u Mostaru sa 2:1 poraženi od poljske Legije u meču 3. kola Konferencijske lige.

Kao što je Nemanja Bilbija izjavio nakon utakmice, kod nas nema VAR-a pa je frustrirajuće ono što se događalo Pod Bijelim brijegom. Podsjetimo, VAR je priznao poništeni gol Legije za 2:1, a potom opet poništio već priznati gol Zrinskog za 2:2. Drugi put te večeri da su Plemići zbog video tehnologije uskraćeni za slavlje.

Igrala se 63. minuta kada Legia dolazi do preokreta. Kramer je postigao gol glavom, u prvi mah je gol poništen, no nakon pregleda VAR snimka je priznat.

Samo pet minuta kasnije Zlomislić je sjajno podvalio loptu za rezervistu Malekinušića koji pogađa za veliko slavlje u Mostaru, no tada je VAR poništio gol Zrinjskom i ostalo je 1:2.

Zrinjski je osvojio tri boda u tri kola, ali dojam je da ga je sreća napustila u naredna dva duela. Prvo su primili gol duboko u nadoknadi protiv Aston Ville u Birminghamu kada su poraženi sa 1:0, a i sinoć
je tako malo nedostajalo da se zaustave gosti iz Varšave.

Oglasi

A poljski novinari zatekli su navijača HŠK Zrinjski koji je bio smješten odmah pored njihove kabine. Snimali su ga nakratko, tvrde da je vrijeđao Legiju 90 minuta, ali se na kraju sve završilo na jedan lijep način. Otkrio im je i izvor svoje frustracije.

"Žao mi je što sam vrijeđao Legiju tokom cijelog meča, ali 90 minuta je puno emocija. Veoma poštujem Poljsku. Sve svoje loše riječi prenosim sudiji i čekam revanš. Sretno!", kazao je navijač za poljski Kanal Sportowy.

Kako otkriva spomenuti medij, tokom meča ovaj navijač bio je blizu da razbije staklo koje razdvaja dva sektora na tribinama, ali se potom sa osmijehom na licu izvinio zbog ranijeg ponašanja. No, fudbalske emocije teško su objašnjive...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za dvije sedmice, 9. novembra, odigrat će se "revanš" ovih timova u Poljskoj sa početkom u 18:45 sati. Legija će pokušati da ostane na vrhu grupe i svakako će imati ulogu favorita u duelu sa bh. prvakom.

Zrinjski će se do tada posvetiti bh. prvenstvu gdje se i ove sezone bori za titulu zajedno s Borcem i Sarajevom. Plemiće za vikend čeka duel sa Posušjem, a on je zakazan za nedjelju. Igraće se na stadionu Mokri dolac.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugovina
Kojisi ti uberkreten
0 0
King_Kenny
...ustaska posla.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi