Tri šanse do grupne faze: Zrinjski saznao potencijalne protivnike i u Evropa ligi

Plemićima se otvara lijepa prilika

Tri šanse do grupne faze: Zrinjski saznao potencijalne protivnike i u Evropa ligi

Haris Zilić

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog savladali su armenski Urartu u prvom pretkolu Lige prvaka i tako preskočili prvu prepreku u Evropi što im je povećalo šanse i za grupnu fazu evropskog takmičenja.

Zrinjski u drugom pretkolu Lige prvaka igra protiv Slovana. U slučaju da eliminišu prvaka Slovačke sigurno imaju grupe Konferencijske lige bez obzira šta urade u trećem pretkolu Lige prvaka ili play-offu Evropa lige.

Ako Zrinjski bude eliminisan od Slovana u drugom pretkolu Lige prvaka seli u treće pretkolo Evropa lige.

U trećem pretkolu Evropa lige gledat ćemo 14 ekipa, tačnije sedam parova.

Direktan plasman u treće pretkolo Evropa lige po nacionalnom koeficijentu osigurali su grčki Olympiacos i češka Slavia Prag, ali ti timovi ne mogu biti protivnici Zrinjskom u trećem pretkolu jer su u ligaškoj stazi gdje čekaju poražene iz duela Dnipro 1- Panathinaikos i Servette - Genk.

Oglasi

Zrinjski neće imati status u trećem pretkolu Evropa lige jer će svi poraženi timovi biti u jednom bubnju u šampionskoj stazi tako da nema statusa nositelja, tako da je moguće da igra sa bilo kojim timom od deset poraženih u drugom pretkolu Lige prvaka iz šampionske staze.

U drugom pretkolu Lige prvaka u šampionskoj stazi gledamo duele:

Breidablik - Kopenhagen
Molde - Helsinki
Žagiris - Galatasaray
Dinamo Zagreb - Astana
Qaraba - Rakow
Zrinjski - Slovan
Ludogorets - Olimpija
Sheriff - Maccabi Haifa
BATE Borisov - Aris Limassol
Hacken - Klaksvik

Recimo da Zrinjski nastavi put u trećem pretkolu Evropa lige i plasira se zatim u play-off Evropa lige u najmanju ruku bi izborio grupnu fazu Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Još jedna uspješna prepreka vodi Plemiće u historijsku grupnu fazu, da li preko Slovana ili preko trećeg pretkola Evropa lige, saznat ćemo. Ako kojim slučajem bude poražen i u prektolima Lige prvaka i Evropa lige, treću sreću će imati u play-offu Konferencijske lige.

Dakle, Zrinjski će u ponedjeljak u žrijebu saznati potencijalnog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka ako eliminšu Slovan i pptencijalnog protivnika u trećem pretkolu Evropa lige ako budu poraženi od Slovana.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Samo lupate
0 1
bk123
Valjda će me jednom i mi ubost prstom u hovno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi