Iz HŠK Zrinjski ne žele da rizikuju, objavljena jasna poruka za navijače kluba iz Mostara

Sutra im u goste stiže Aston Villa

Iz HŠK Zrinjski ne žele da rizikuju, objavljena jasna poruka za navijače kluba iz Mostara

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra u Mostaru završavaju svoju evropsku priču utakmicom posljednjeg kola grupne faze Konferencijske lige protiv Aston Ville. Plemići su se oglasili danas na zvaničnoj stranici sa jasnom porukom za svoje navijače.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ispisao je stranice historije našeg fudbala i postao prvi bh. klub koji je plasirao u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Plemići su se predstavili u jako dobrom svjetlu, a sigurno je da će igrači Zrinjskog dati sutra maksimum da se u najboljem mogućem izdanju oproste od takmičenja u Konferencijskoj ligi.

Motiva im sigurno neće nedostajati jer u Mostar stiže slavna Aston Villa koja je već osigurala plasman u nokaut fazu ovog takmičenja i sutra vjerovatno ekipa Unaija Emeryja neće biti opterećena što se rezultata tiče.

S druge strane igrači Zrinjskog sigurno žele da na što bolji način završe evropsku priču za ovu sezonu i jasno je da će Plemići imati i veliku podršku svojih navijača.

Oglasi

Zbog toga se Zrinjski oglasio na zvaničnoj stranici kako bi poslao svojim navijačima poruku pred sutrašnji okršaj protiv Aston Ville.

"S obzirom na činjenicu da smo nakon posljednje domaće utakmice protiv Legije od strane UEFA-e uvjetno kažnjeni odigravanjem jedne utakmice pred praznim tribinama, ovim putem još jednom snažno apeliramo na naše navijače da se suzdrže od svakog oblika nedoličnog ponašanja, prije svega od korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren, jer samo tako možemo izbjeći aktiviranje navedene kazne na startu sljedeće sezone kada nas, uvjereni smo, čekaju novi europski izazovi", poručili su iz mostarskog kluba svojim navijačima.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U prvom meču ovih ekipa koji se igrao 5. oktobra u Birminghamu Zrinjski je pružio odličan otpor, ali nažalost poražen je golom u posljednjim sekundama utakmice. Pogodak za pobjedu Aston Ville od 1:0 zabio je McGinn u 94. minuti.

Bh. prvak je trenutno na učinku jedne pobjede i četiri poraza u grupnoj fazi Konferencijske lige. Sutrašnji meč Zrinjskog i Aston Ville počinje u 18:45 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Cujem da izrael vam nudi dzabe sunet, zrinski iapod svih
3 2
Anton
Kao navijac HSK Zrinjskog kazem da mi neigramo za BIH nego za Herceg Bosnu,i da stvarno vise ako smo Hrvatski,nemogu igrati igraci drugih vjeroispovjesti ka u Sirokom,moj stav podrzavaju 99 posto navijaca,znaci samo Hrvati i nitko vise.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti