Zrinjski savladao Sesvete, ali se namučio u završnici meča
Sa meča u Međugorju FOTO: Kenan Dedić

Prijateljski meč u Međugorju

Zrinjski savladao Sesvete, ali se namučio u završnici meča

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski je danas odigrao novi pripremni meč i upisao novu pobjedu.

Plemići su pripreme itekako shvatili ozbiljno, očekuje ih borba za prvaka, te vjeruju da će se na kraju sa svojim navijačima radovati.

Danas su za rivala imali NK Sesvete i slavili su 2:1, iako su imali dosta problema u posljednih pola sata meča.

Zrinjski je meč počeo u sastavu: Karačić, Memija, Corda, Magdić, Radić, Savić, Ivančić, Kiš, Ćuže, Malekinušić, Bilbija

U prvom poluvremenu vidjeli smo zanimljiv meč, ali Zrinjski je pokazao mnogo više i poveo 1:0 pogotkom Nemanje Bilbije, što je bio i konačan rezultat prvog dijela. Kiš je prije toga imao i stativu, no nije pogodio.

U nastavku Plemići bolji, a u 62. minuti Čuljak u velikoj šansi za Sesvete, no nije bio precizan. U 68. minuti bilo je 2:0.

Oglasi

Prskalo je bio asistent, Sabljić izašao sam na golmana Sesveta i lagano pogodio. Treba istaći da se kod gostiju vidjelo neiskustvo i brojne pogreške, posebno u zadnjoj liniji u drugom poluvremenu.

Nedugo nakon toga pogađaju i Sesvete. Nakon kornera najbolje se snalazi Panovec iz Hrvatske i pogađa mrežu Plemića. Lukanić je zaprijetio poslije toga za Zrinjski, no nije pogodio. U 80. minuti Perić šutira iz teške pozicije, no nije lopta završila iza gola golmana Zrinjskog Marića, već u korneru.

Nakon kornera sam je ostao Domagoj Reketaš, no nije pogodio mrežu Plemića.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 2:1.

Zrinjski nastavlja pripreme i sada će na turnir u Šibenik, a prvi ispit za drugi dio sezone Plemiće očekuje u Kupu BiH protiv Slavije na svom terenu , dok drugi dio sezone u prvenstvu otvaraju duelom protiv gostovanje kod sarajevskog Željezničara. Željezničar je mnogo mijenjao ove zime i vjeruju Plavi da mogu krenuti ka sredini tabele.

Zrinjski nakon prvog dijela sezone zauzima drugu poziciju i ima sedam bodova zaostatka za FK Borac.

Prijateljska utakmica:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski - NK Sesvete 2:1

HŠK Zrinjski: Karačić, Memija, Corda, Magdić, Radić, Savić, Ivančić, Kiš, Ćuže, Malekinušić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Igrali kod kuće!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi