Zrinjski šalje svog člana na posudbu u redove drugog premijerligaša
NIje se Mišić naigrao u Mostaru ove polusezone

Sigurno će imati veću minutažu

Zrinjski šalje svog člana na posudbu u redove drugog premijerligaša · Saznajemo

S. Mlaćo

Spisak velikog broj igrača Zrinjskog biće smanjen ove zime. Naime, u Zrinjskom spremaju pravu malu čistku u svlačionici, a mnogi igrači nisu opravdali očekivanja.

Ipak, pojedini imaju i ugovore te će klub u dogovoru sa njima poslati ih na poausdbu. Kako saznaje SportSport.ba, Petar Mišić će na posudbu u Široki Brijeg.

Dvije strane su postigle dogovor i Mišića ćemo gledati na Pecari, a sigurno da će dobro doći Širokobriježanima koji su u velikoj krizi rezultata.

Pojačanja su im potrebna, a sada stiže nogometaš koji dobro poznaje ligu i neće imati problema da se uklopi u novu sredinu.

Kada je protekla polusezona u pitanju, Mišić je upisao šest nastupa i dodao jedan pgoodak, a tri nastupa je dodoa u Konferencijskoj ligi uz 47 minuta provedenih na terenu.

Oglasi

Mišić je ponikao u Cibaliji, nastupao je i za Dinamo Zagreb, te Lokomotivu i Slaven Belupo, a zatim švicarski Aarau.

Iz Švicarske je i stigao 2021. godine u Tuzlu City, a zatim nastavio put u Zrinjskom. Važeći ugovor sa Plemićima ima do maja 2025. godine.

Ove zime je za sada HŠK Zrinjski doveo dva pojačanja. U pitanju su povratnici u klub, golman Goran Karačić, te defanzivac Igor Savić. Sigurno će biti još pojačanja, ali sve će biti jasnije u narednom periodu.

Kada je Široki Brijeg u pitanju, novi trener je Dino Skender koji je prije par dana predstavljen te su zatim počele pripreme kluba sa Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam gdje dolazim, ima tu dobrih ekipa, svi su nadaju nekom uspjehu i svi žele što je moguće bolji rezultat. Nema podcjenjivanja lige, ima tu kvalitetnih igrača. Neće biti lako, ali mi znamo šta nam je činiti i šta moramo napraviti", rekao je Skender u svom obraćanju.

Zrinjski je drugoplasirani nakon prvog dijela sezone i sedam bodova zaostaje za liderom FK Borac, dok je Široki Brijeg na šestom mjestu i daleko je od borbe za Evropu, mnogo bliže mjestima koja donose borbu za opstanak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Ponudili smo ga veležu ali oni su odbili, inače mi nije jasan taj njihov inat, klub od kojeg su uzeli ime je nakon 45te sve naše igrače primio sebi(naravno jer su bili najbolji u gradu tada), čak su i slavili unuka predsjednika kluba.
2 1
AK16
Vrane je dobro napaćen, Dedo i ćaća za Velež a on za fašistički klub.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi