HŠK Zrinjski se oglasio nakon video konferencije: Želimo objaviti ključne stavove

Jasna poruka mostarskog kluba

HŠK Zrinjski se oglasio nakon video konferencije: Želimo objaviti ključne stavove

E. Čaušević

Predstavnici bh. premijerligaša jutros su održali novu video konferenciju s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine na kojoj je doneseno nekoliko zajedničkih prijedloga.

Kako je SportSport.ba jutros pisao moguće je da dođe do promjena u broju zamjenskih igrača, te broju stranaca. Zajednički prijedlog većine klubova je da od naredne sezone broj zamjenskih igrača se poveća sa sedam na devet. Tako bi u zapisniku trebalo biti ukupno 20 fudbalera.

Također, što se tiče stranih igrača prijedlog je da se sa dosadašnja četiri "stranca" u zapisniku jedne ekipe taj broj poveća na pet. Jedan od prijedloga je i da broj igrača zaštićenog godišta poveća sa tri na četiri.

Zajednički prijedlog jeste da se u jesenjem dijelu odigra 19 kola, a mečevi 19. kola igrali bi se 12. i 13. decembra. Također, prijedlog je da prelazni rok traje 12 sedmica, a da krajnji rok za pojačanja bude 2. oktobar. Treba dodati da sve ove prijedloge mora odobriti Izvršni odbor NSBiH kako bi oni bili ozvaničeni.

Nakon video konferencije oglasio se i HŠK Zrinjski koji je htio objaviti svoje stavove.

"Nakon danas održane videokonferencije u organizaciji Nogometnog saveza BiH na temu propozicija natjecanja za sezonu 2020/2021, HŠK Zrinjski želi objaviti ključne stavove koje smo jasno iznijeli i argumentirali:

- HŠK Zrinjski nema ništa protiv eventualnog prijedloga da se broj zamjenskih igrača u zapisniku utakmice poveća sa sedam na devet;

- HŠK Zrinjski i dalje zastupa stav da u propozicijama natjecanja ne treba biti propisana kvota o minimalnom broju U21 igrača u zapisniku utakmice, ali će svejedno podržati odluku o obveznoj kvoti U21 igrača ako to bude stav većine klubova;

- HŠK Zrinjski je izričito protiv eventualnog prijedloga da jedan ili više U21 igrača iz obvezne kvote mora biti starter, jer smatra da su bilo kakva uvjetovanja kada su u pitanju profesionalni klubovi iz najjačeg ranga apsurdna, što potvrđuju i primjeri iz većine europskih liga kada je ova tematika u pitanju;

- HŠK Zrinjski je spreman podržati nacrt predloženog kalendara natjecanja kada je Premijer liga u pitanju;

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- HŠK Zrinjski smatra da se iz više razloga trajanje ljetnog prijelaznog roka mora uskladiti s većinom europskih zemalja", navodi se u saopštenju Plemića.

Nakon danas održane videokonferencije u organizaciji Nogometnog saveza BiH na temu propozicija natjecanja za sezonu...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Tuesday, June 9, 2020
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Ovi u našem savezu uvijek moraju glumiti da su najpametniji, a zapravo su glupi ko krc... Čuj predložit obavezno igrača U-21 u početnoj postavi hahah, sve rade na štetu klubova i tako automatski i na štetu samima sebi, stvarno ne shvaćam stoku
5 1
Zeleni_zub
sad bi gledali većinu evropskih liga i usklađivali se, a kad je trebalo prekidati, onda je trebalo samo gledati BiH, stanje i potrebe kod nas, isl... vrlo su onako čvrstog stava.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi