Jakirović dobio pitanje da li će već ove zime pojačanja potražiti u Zrinjskom
FOTO: HNK Rijeka

Prije dana odlučio se za novi izazov

Jakirović dobio pitanje da li će već ove zime pojačanja potražiti u Zrinjskom

S. Mlaćo
Sergej Jakirović je prije par dana odlučio se za odlazak iz HŠK Zrinjski i sjeo je na klupu HNK Rijeka.

Jakirović je kazao da je Rijeka veliki izazov za njega i da će navijači gledati drugačiju Rijeku u odnosu na onu koja je razočarala u prvom dijelu sezone i otišla na zimsku pauzu sa osmog mjesta.

Jakirović je u Zrinjskom napravio velike stvari, ostavio je ekipu na prvom mjestu, a dvije godine je proveo u Mostaru.

Na press konferenciji Riječana dobio je i pitanje da li bi Rijeka mogla eventualna pojačanja potražiti upravo u Zrinjskom.

Bio je veoma jasan i otvoren.

“Dogovor je bio da ne. Ne treba raditi cirkus. Ima Zrinjskih jako dobrih igrača, vidjeli se i u prijateljskim utakmicama da možemo savladati hrvatske prvoligaše. Ima dobrih igrača, ali vidjet ćemo. Nogomet je zanimljiv, ali mislim da za sada nećemo nikoga dirati. Ti momci imaju ugovore, treba onda platiti odštetu“, rekao je Jakirović.

Oglasi

Priznao je Jakirović da je i ranije imao kontakata sa Rijekom i to ne tako davno.

“Bilo je kontakata. Dva – tri puta. Bilo je između Slovana, pa iza Varaždina...“

Zrinjski je isti dan kada je potvrđen rastanak sa Jakirovićem predstavio njegovog nasljednika Krunoslava Rendulića.

"Hvala puno na dorbrodošlici. Vidim da je zanimanje veliko, to mi je drago. Zahvaljujem se ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. Čast mi je biti trener kluba koji ima 120 godina postojanja. Najbolje je organizovan u BiH", rekao je Rendulić na početku svog predstavljanja i zatim dodao:

"Dat ćemo sve od sebe da nastavimo stazama koje su utabane. Ove godine je cilj dvostruka kruna, ne treba puno dužiti oko toga."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

"Ne mogu biti licemjeran pa reći da sam ligu baš pratio, pratio sam malo više Zrinjski jer mi je Jakir prijatelj, to nije tajna. Gledao sam i utakmicu protiv Borca imam neki uvid u ekipu."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti