Sergej Jakirović ima velike planove s Rijekom
Bh. trener je ostavio Zrinjski na prvom mjestu tabele, a na klupi Plemića ga je zamijenio Krunoslav Rendulić (Foto: NK Rijeka)

Bh. stručnjak u novom izazovu

Sergej Jakirović ima velike planove s Rijekom

M. Šljivak

Bh. stručnjak Sergej Jakirović (45) napustio je klupu HŠK Zrinjski i karijeru nastavlja u Hrvatskoj i to u redovima Rijeke, gdje danas i službeno predstavljen kao novi trener kluba s Rujevice.

Sergej Jakirović odlučio je napustiti redove prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog i preuzeti vođenje ekipe Rijeke, člana Prve lige Hrvatske.

Ovaj 45-godišnji Mostarac danas je predstavljen kao novi trener tima s Rujevice i ističe da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo dio ovog kluba.

"Dojmovi su jako dobri. Igrao sam ovdje i znam dosta toga o klubu. Ovo je veliki izazov za mene i moj stožer. Svjesni smo da je teška situacija, da polusezona nije dobra. Imamo puno posla i nadam se da ćemo uspjeti promijeniti stvari i da ćemo gledati drugačiju Rijeku", rekao je Jakirović.

Rijeka iza sebe ima jako lošu polusezonu. Ovaj klub je tek na osmoj poziciji u prvenstvu sa samo 15 osvojenih bodova. Jakirović ima jasan plan s novim klubom. Podijelio ih je s navijačima kluba.

"Očekivanja su da se prvo stabiliziramo. Bilo je dosta promjena u sastavu, nijedno kolo nije bila ista postava na terenu i to je malo čudno. Tu smo da pokušamo krenuti prema gore, vratiti samopouzdanje i gard koji je klub imao".

Oglasi

Jakirović se dobro sjeća boravka u Rijeci u sezoni 2007/2008. Ima lijepe uspomene.

"Pamtim sjajnu atmosferu, Dalić je bio trener na Kantridi. Imam jako lijepe uspomene, ovdje mi se rodio prvi sin Leon i imam krasne uspomene".

O HNL-u ima visoko mišljenje. Dosta se toga promijenilo otkako je otišao 2020. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zanimljiva je liga. Malo se okrenulo, dosta je izjednačeno i nije više velika razlika. Osam bodova smo od ispadanja, 11 od mjesta koji vode u Evropu. Moramo se dobro pripremiti, napraviti dobar kostur. Čeka nas jako težak posao", rekao je Jakirović.

Sergej Jakirović je pored Zrinjskog s kojim je uzeo titulu prvaka prošle sezone kao trener vodio Goricu, Maribor i Sesvete.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Plemic, hvala na lijepim rijecima. Sto si ocekivao? Rijeka je u zadnjih 10 god usla 4x u Europa ligu, igrala sa Sttutgartom, Lyonom, Sevillom, Feyernoordom, Milanom, Napolijem. Zrinjski moze jos 10 god biti prvak ali ce jos 100 god cekat skupine euro natjecanja.
6 1
plemic
akobogda završili u 2. ligi
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi