Jakirović zadao težak udarac Zrinjskom, ponajboljeg igrača poveo sa sobom u Rijeku

Zvanično predstavljen na Rujevici

Jakirović zadao težak udarac Zrinjskom, ponajboljeg igrača poveo sa sobom u Rijeku · Zvanično

S. Mlaćo

Ono što se već danima najavljivalo sada je dobilo konačnu potvrdu.

Niko Janković će u drugom dijelu sezone nositi dres HNK Rijeka, te je danas zvanično predstavljen.

Janković iza sebe ima sjajan period u Zrinjskom gdje je dobio brojne pohvale, pa je Sergej Jakirović odlučio da ga ponovo dovede u svoju svlačionicu.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i stajati

On je član Dinama i sada će u Rijeci boraviti na posudbi do kraja sezone.

“Rijeka je nova stepenica i novi izazov u mojoj karijeri. Veselim se tom izazovu, veseli me da je i trener Sergej Jakirović i stručni stožer kojeg poznajem sada u Rijeci. Vjerujem u njihove planove i vizije“, rekao je Janković na predstavljanju.

Oglasi

U Zrinjskom sada moraju tražiti njegovu zamjenu, a sigurno neće im biti nimalo lako.

Novi trener je Krunoslav Rendulić će sigurno imati mnogo posla da posloži ekipu koja će za cilj imati novu titulu prvaka.

Glavni operativac Plemića Danko Šulenta je na predstavljanju Rendulića kazao da su Plemići inskasirali određenu sumu novca odlaskom Jakirovića. U slučaju Jankovića vrlo je izvjesno da neki od igrača sa Rujevice stignu pod Bijeli brijeg.

Inače, Rendulić je prozivku Plemića zakazao za 9. januar. Bit će zanimljivo za vidjeti da li će se svi igrači pojaviti. Ne isključuje se i nova lica pošto su u toku pregovori s nekim fudbalerima.

"Neki igrači su najavili odlaske, vrlo vjerovatno će to biti realizovani, s nekim ćemo se razići jer mislim da se na tim pozicijama možemo dodatno pojačati, ali rano je za davanje konkretnih imena", kazao je novi trener prvaka BiH.

Treba dodati i da je Rendulić kompletirao stručni štab te da će mu pomoćnici biti Domagoj Perić iz Dinama II te Saša Sabljec koji je Renduliću ranije asistirao u Gorici.

Na glavnom terenu stadiona HŠK Zrinjski jutros su započeli radovi na uklanjanju travnjaka i premještanju istog u sveučilišni kampus u Rodoču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i trava

Ovi radovi ujedno označavaju i početak realizacije infrastrukturnog projekta kojim će stadion sedmerostrukog prvaka BiH dobiti hibridni travnjak u sklopu projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH” .

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nisu to nikakvi udarci. janković je dinamov igrač i o njegovoj sudbini odlučuje dinamo i samo dinamo. struka hnk dinamo je odlučila da im mladi igrač dozrijeva u jačoj ligi od pl bih. za uzvrat su poslali crnogorca vukovića. čitajte ozbiljnije sportske portale u cilju točnije informiranja.
5 3
Ispada da je zdrinjski dinamova filijala a bogme i rijeka
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi