Šampionski špalir za Zrinjski u Čitluku

Nakon što su osvojili titulu

Šampionski špalir za Zrinjski u Čitluku

Esmer Oštraković

Ekipa Zrinjskog je potpuno dominantna i ove godine bila u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te su sasvim zasluženo osvojili titulu prvaka naše zemlje.

Osim toga, Zrinjski je ostvario pobjedu i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, te su tako uspjeli da osvoje dvostruku krunu.

Slavljenička atmosfera je danas u Čitluku gdje će igračima Zrinjskog biti dodjeljen pehar za prvaka, te medalje igračima.

Zrinjski igra protiv Leotara, a za igrače prvaka Bosne i Hercegovine pripremljen je i špalir naravno koji su itekako zaslužili partijama na terenu.

Kada je riječ o sastavima za današnju utakmicu, oni izgledaju ovako:

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Ismajlgeci, Makekinušić, Ivančić, Sučić, Ilinković, Magdić, Bilbija.

Oglasi

Leotar: Puletić, Milović, Uzelac, Prusina, Ćubrilo, Milić, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović i Čavić.

Pred ovu utakmicu trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić rekao je sledeće:

“Osvojili smo duplu krunu, to je bio cilj. Imamo obavezu maksimalno odigrati do kraja, a naravno da će biti rotacija u ekipi. Želimo sezonu završiti na najbolji mogući način. Ekipa je emotivno ispražnjena, imamo dan do utakmice, danas trening pa vidjet ćemo. Neće biti lako, ali s obzirom na viđeno da nismo imali problema, nadam se da će tako biti i sutra“, rekao je Rendulić za stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tomislav Kiš i Franko Sabljić su dobili crvene kartone u srijedu nakon pravog haosa koji je nastao na terenu.

“Njih dvojica su dobili u autobusu crvene, šalim se naravno. Saznali smo u autobusu za kartone. Zlomislić ima problema, vidjet ćemo da li ćemo riskirati. Jakovljević ima odavno sitnih problema, tako da ćemo i njega odmoriti. Ostali će biti na dispoziciji“.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Kako jadno da niko ne prenosi utakmicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi