HŠK Zrinjski sve dalje od odbrane naslova prvaka BiH

FK Radnik odnio bod iz Mostara

HŠK Zrinjski sve dalje od odbrane naslova prvaka BiH

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u 21. kolu Premijer lige BiH ugostio Radnik, a na kraju su gosti odnijeli jedan bod odigravši meč bez pobjednika (0:0).

Odličnih 20 minuta igre smo vidjeli Pod Bijelim brijegom. Sijevalo je sa svih strana i pravo je čudo kako su mreže u tom periodu ostale netaknute.

Reviju pokušaja otvorio je Čurjurić u četvrtoj minuti za domaće, da bi pet minuta kasnije Brkić fantastičnom odbranom spasio Plemiće nakon šuta Hadžića.

Uzvratio je Zrinjski u 13. minuti. Marković je u dobroj poziciji nakon ubačaja Filipovića, ali je neprecizan. Već u narednom napadu nova velika šansa za Radnik, Peco je u šansi, ali Brkić je danas bio sjajan.

Zatim su s druge strane pokušali Hajdarević i Čurjurić. Međutim, ni oni nisu bili precizni, a onda je uslijedio period tvrde i mirne igre na obje strane i do kraja prvog poluvremena se apsolutno ništa nije dešavalo u Mostaru.

Radnik je odlično ušao i u nastavak meča. Đurić je prvi prijetio Brkiću koji sjajno brani njegov udarac, a zatim je i skinuo pokušaj Maksimovića.

Tek u 70. minuti Plemići su u šansi. Stojkić je uposlio Hajdarevića, čiji udarac nije precizan. U 84. minuti velika šansa za domaće. Čurjurić je ubacio, a Jakovljević je pogodio stativu.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i ostalo je 0:0, što je rezultat koji  najviše odgovara FK Sarajevo. Domaći su u finišu i tražili penal jer su smatrali da je igrač Radnika zaustavio loptu rukom, ali se sudija nije oglasio.

Zrinjski sada za Bordo timom zaostaje devet bodova i zaista su u teškoj poziciji za odbranu naslova prvaka BiH.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Zrinjski - Radnik 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Galić, Barišić, Bekrić, Hajdarević, Marković, Stojkić, Jakovljević, Rustemović, Filipović.

Radnik: Marković, Radović, Simonović, Sušić, Mekić, Peco, Hadžić, Maksimović, Barić, Đurić, Šubert.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
POZDRAV SAMPIONINA BHTPL-2018-2019,FUDBALSKOM KLUBU SARAJEVO,DOKAZALI STE DA STE NAJBOLJI.KLASA ISPRED SVIJU BEZ KONKURENCIJE,IDUCE GODINE IZMEDU SEBE RAZIGRAJEMO ZA TITULU,POZZ BRACO PITARI
22 0
nemozetako
Baka blizi ti se kraj. Tvoj omiljeni klub ce da ti dadne nogu. Da si pametan bio nisi se trebao ni vracati kada si otisao na vrhuncu. Al bih iskreno volio da ostanes pa da naredne godine vidis sta ce klub koji ti je dao mogucnost da postanes sve sto si postao uraditi tvom omiljenom klubu. MUSVDG
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi