Zrinjski razočaran zbog odluke Saveza za veliki gradski derbi protiv Veleža

Traže promjenu odluke

Zrinjski razočaran zbog odluke Saveza za veliki gradski derbi protiv Veleža

Endin Čaušević

HŠK Zrinjski odlično je otvorio drugi dio sezone u Premijer ligi jer je sinoć kao gost na stadionu Rođeni u derbiju sa 2:0 pobijedio Sarajevo u meču 20. kola, a Plemići će već iduće sedmice igrati na istom stadionu u gradskom derbiju protiv Veleža, te su se oglasili povodom odluke da gostujući navijači ne mogu prisustvovati ovoj utakmici.

Zrinjski je na najbolji način otvorio drugi dio sezone jer se bez problema plasirao u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Također, sinoć su Plemići upisali i pobjedu u prvom meču drugog dijela sezone Premijer lige i to protiv Sarajeva.

Sarajevo je ekipu Zrinjskog ugostilo na stadionu Rođeni u Mostaru zbog činjenice da radovi na Koševu još uvijek traju.

Takmičarska komisija NSBiH odlučila je da se ovaj meč odigra bez prisustva publika oba kluba, te se utakmica igrala na kraju pred praznim tribinama.

No, pored toga poznato je da ćemo isti scenario gledati i 8. marta kada će Sarajevo igrati derbi protiv Željezničara u Trening centru u Zenici, te je i za ovaj meč odlučeno da se odigra bez prisustva publike.

Istog dana igra se i mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog. Na ovoj utakmici je dozvoljeno prisustvo publike, ali samo navijača Veleža i zbog toga su se Plemići danas oglasili kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Oglasi

Iz Zrinjskog negoduju zbog odluke Takmičarske komisije da se na svim mečevima koji će se igrati do 16. marta na stadionu Rođeni zabrani prisustvo gostujućih navijača, a to uključuje i zaostalu utakmicu 17. kola između Veleža i Zrinjskog.

Zanimljivo da su iz Zrinjskog zatražili od Takmičarske komisije NSBiH da poništi ovu odluku i dozvoli navijačima ovog kluba da prisustvuju meču na stadionu Rođeni, te su poručili da će u suprotnom oni biti primorani da donesu "reciprocitetne odluke".

"HŠK Zrinjski Mostar primio je odluku Komisije za natjecanje Nogometnog saveza BiH prema kojoj bi se sve utakmice na stadionu Rođeni u Mostaru do 16. ožujka 2023. godine trebale odigrati bez prisustva gostujućih navijača, uključujući i zaostalu utakmicu 17. kola m:tel Premijer lige BiH FK Velež – HŠK Zrinjski, koja je na programu 8. ožujka 2023. godine.

HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NS-a BiH koji kažu da je 'svaki klub-organizator utakmice dužan na zahtjev kluba-gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače', ali i odlukom koja narušava ravnopravnost natjecanja, jer su utakmici HŠK Zrinjski - FK Velež iz prvog dijela sezone, podsjetimo, mogli prisustvovati gostujući navijači.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti da je u jesenskom dijelu sezone, uz maksimalno uvažavanje objektivnih okolnosti i sigurnosnog elementa organizacije utakmica na zamjenskim stadionima, prvo prihvatio zamijeniti domaćinstvo utakmice 6. kola, a onda i pristao na prolongiranje utakmice 17. kola, iskreno vjerujući da će se odgođena utakmica odigrati u nogometnom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.

HŠK Zrinjski Mostar zbog svega navedenoga od Komisije za natjecanje NS-a BiH traži da preispita i poništi donesenu odluku, a od FK Velež Mostar da sukladno Pravilnicima NS-a BiH osigura uvjete za prijem gostujućih navijača, jer ćemo u suprotnom sigurno biti primorani donijeti reciprocitetne odluke", navodi se u saopštenju Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski Mostar primio je odluku Komisije za natjecanje Nogometnog saveza BiH prema kojoj bi se sve utakmice na...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, February 27, 2023

Tako su iz Zrinjskog iskazali svoje nezadovoljstvo, no postavlja se pitanje zbog čega "prijete" Veležu jer jasno da nisu Rođeni donijeli takvu odluku nego Takmičarska komisija NSBiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Usrao se crveni izmet do grla
1 7
51826291919188923
Pa ako juce nije bilo navijaca. Sarajeva ,sto bi vi bili izuzetak .Svima isto !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi