Petrović otkrio šta se jučer desilo Bilbiji, te da li će krenuti na okupljanje reprezentacije BiH

Sretan zbog pobjede, pohvalio Ramića, ali i ostatak ekipe

Petrović otkrio šta se jučer desilo Bilbiji, te da li će krenuti na okupljanje reprezentacije BiH

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Zrinjski se mučio u prvom dijelu, ali zatim u nastavku slomio otpor Željezničara.

Zrinjski se mučio u prvom dijelu, ali zatim u nastavku slomio otpor Željezničara.

Slavili su Plemići 2:0 i na kraju imaju razloga za zadovoljstvo. Željko Petrović je istakao da je utakmica bila napeta i da je Željezničar veoma opasna ekipa iz kontri.

Na kraju je otkrio i zbog čega u timu nije bilo prvog strijelca ekipe Nemanje Bilbije.

"Napeta utakmica, od početka smo diktirali tempo, ali oni dobro idu u kontre kada oduzmu loptu. Mi smo imali posjed preko 70 posto, sedam kornera, oni samo jedan. To ne treba da znači, promašili su veliki zicer i moglo je biti kontraproduktivno za nas.

Mi smo sve uradili da upišemo pobjedu, počeli smo sa Sabljićem, te Ivančićem i Bradarićem kako bi imali sigurnost. Ivančić se povrijedio, pa smo morali mijenjati, dvije izmjene. Žao mi je, ali ispalo je dobro, šalim se. Nardin je odigrao fenomenalnu utakmicu, svi igrači sa klupe su dali veliki doprinos.

Oglasi

Ramić se borio kao lav. Čestitke timu i mislim da smo zasluženo slavili. Teško je vrijeme, težak teren, a zabili smo fenomenalan gol", istakao je Petrović.

Memija je igrao na lijevom beku.

"Zajedno pobjeđujemo, zajedno gubimo. Imali smo malo sreće kod one šanse za njih, a možda bi mi i poslije dobili. Kompliment svima, hvala i navijačima, to je najvažnije. Oni su uvijek uz nas. Izmjene su posao odradile fenomenalne, Šunjić je dao asistenciju. Na odmor idemo sa pobjedom, a sada se možemo spremati dvije sedmice.

Mislim da će Ilinković biti zdrav, a i Nemanja".

Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

28 nastupa
26 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
9 asistencija
23 golova

Biblija nije bio u kombinaciji. Sada bi trebao na okupljanje A reprezentacije naše zemlje, no veliko je pitanje da li će biti u kombinaciji.

"Bilbija se povrijedio na zadnjem treningu. Mi smo mu rekli da krene u reprezentaciju na okupljanje, ima nalaz i treba se vidjeti sa doktorom. Nadam se da će biti gotovo za četiri - pet dana, ali rizično je sve. Mislim da neće biti spremna za Ukrajinu, a i mi smo danas mogli rizikovati. Mislili smo na njegovo zdravlje, a naravno i radi kluba", dodao je Petrović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Nek krepa gowno bh-pravoslavno
0 1
starmac
Zigu puno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi