Željko Petrović novi trener HŠK Zrinjski!
FOTO: HŠK Zrinjski

Sada i zvanično predstavljen

Željko Petrović novi trener HŠK Zrinjski! · Zvanično

Esmer Oštraković

U proteklom periodu uprava Zrinjskog tragala je za novim trenerom koji će ekipu povesti u drugi dio sezone.

Jasno je svima da ekipa Zrinjskog u drugom dijelu sezone ima samo jedan cilj, a to je da pokuša stići lidera, ekipu Borca.

Sada je jasno ko će ih predvoditi u tom cilju. Tako je danas i zvanično predstavljen novi trener Zrinjskog, a to je Željko Petrović.

Iz mostarskog tima su se i zvanično oglasili povodom svega.

"HŠK Zrinjski Mostar može službeno potvrditi imenovanje Željka Petrovića novim šefom stručnog stožera prve momčadi, a 58-godišnji stručnjak i aktualni prvak danas su potpisali ugovor do 1. lipnja 2025. godine.

Novi trener Plemića rođen je 1965. godine u Nikšiću, a nakon bogate igračke karijere ostao je živjeti u Nizozemskoj gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda. Samostalno je vodio nizozemske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II, a radio je još u Portugalu (Boavista FC), Japanu (Urawa Red Diamonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter).

Oglasi

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Nizozemcima - prvo Gullitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Guusu Hiddinku s kojim je surađivao u ruskom Anžiju i najduže Dicku Advocaatu s kojim je radio u Sunderlandu, Utrechtu i Feyenoordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u West Hamu, a posljednji angažman imao je u aktualnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom stožeru još jednog Nizozemca Patricka Kluiverta.

Mario Ivanković, koji je vodio Plemiće u završnici jeseni, ostaje u stručnom stožeru kao prvi asistent glavnog trenera, a paralelno će zadržati i svoju funkciju u stožeru A reprezentacije BiH, dok će Petroviću u radu pomagati još Nenad Gagro (pomoćni trener), Romeo Mitrović (trener vratara), Marko Čavka (kondicijski trener) i Filip Lekić (analitičar).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Službeno predstavljanje Željka Petrovića održat će se sutra u 12 sati.

Novom treneru Plemića i njegovom stručnom stožeru želimo puno sreće i uspjeha na klupi HŠK Zrinjski", stoji u objavi HŠK Zrinjski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jasmin86
U bosanskom jeziku ne postoji riječ stožer
2 4
velez mo
Nisu normalni majke mi onakog Rendulica nogirati,covjek i odveo u grupu Konferenc lige,najveci strucnjak koji je ikad radio u nasoj ligi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi