Bivši prvak Evrope lovio čudo, ali na kraju su svi tužni napustili stadion

HSV bez Bundeslige

Bivši prvak Evrope lovio čudo, ali na kraju su svi tužni napustili stadion

E. Škorić

HSV je ugostio Stuttgart večeras u uzvratnoj utakmici dogiravanja za opstanak u Bundesligi, a Švabe su i ovaj put slavile, sada rezultatom 3:1.

Stuttgart je u prvom duelu bio siguran pred svojim navijačima pobijedivši sa 3:0, dok je večeras nakon preokreta došao do nove pobjede i HSV ostavio u 2. Bundesligi, a sebi osigurao još jednu sezonu u najvišem rangu njemačkog nogometa.

U dosadašnjih 25 dvoboja u doigravanju između timova Bundeslige i 2. lige niti jedna ekipa nije uspjela nadoknaditi zaostatak od tri pogotka u uzvratu, pa ni HSVa nije uspio da napravi historijski pdovig.

U svakom slučaju, trener HSV-a Tim Walter nije gubio nadu i vjerovao je da njegov tim na prepunom stadionu i uz pravu podršku može do velikog preokreta.

Uz to, u prilog Hamburžanima je išla činjenica da nisu poraženi kod kuće od oktobra 2022. godine. I zaista je počelo kao iz snova za domaće, kada je Kittel u šestoj minuti zatresao mrežu Stuttgarta.

Oglasi

U 17. minuti Guirassy pogađa za 1:1, ali je VAR poništio njegov gol, što je pojačalo nadu domaćih. Na poluvremenu je bilo 1:0, no nastavak donosi potpunu promjenu na terenu.

Stuttgart u 48. minuti preko Millota dolazi do 1:1, a isti igrač u 64. minuti koristi veliku grešku HSV-ovog golmana Heuera Fernandesa i pogađa za 2:1, te je već tada bilo jasno da su svi snovi domaćih gotovi. U samoj završnici gosti dolaze i do trećeg gola, a strijelac j bio rezervista Silas.

Ovo je novi udarac za navijače HSV-a, jer su nedavno utrčali na teren da proslave plasman u Bundesligu, a onda su saznali da je Hedeinhem uspio zabiti dva gola u nadoknadi i ukrati im drugu poziciju na tabeli te se plasirati u Bundesligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV-u je ostala nada da može kroz doigravanje da se vrati u Bundesligu, ali Stuttgart se pokazao mnogo boljim rivalom u 180 minuta, pa će HSV čekati barem još godinu dana prije povratak.

Bivšem prvaku Evrope, HSV-u, baš ne ide godinama. Malo im nedostaje, ali uglavnom ostanu "kratki".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi