Stuttgart gori: HSV je razbijen i teško da će iduće sezone igrati Bundesligu!

Odigran prvi meč play-offa

Stuttgart gori: HSV je razbijen i teško da će iduće sezone igrati Bundesligu!

Eldar Ganibegović

Večeras je odigrana prva utakmica razigravanja za plasman/ostanak u Bundesligi između 16. tima Bundeslige i 3. tima Cvajte, a Stuttgart je s 3:0 razbio HSV i na pragu je ostanka u društvu najboljih.

Domaći tim dolazi do prednosti već u prvoj minuti. Konstantinos Mavropanos je sjajno ispratio ubačaj iz kornera i glavom pogodio za 1:0.

Osam minuta kasnije Chris Fuhrich bio je u sjajnoj šansi. Izašao je jedan na jedan s gostujućim golmanom, ali je Fernandes izašao kao pobjednik iz te situacije.

Tražio je Stuttgart penal u 11. minuti, nije ga dobio, ali zato jeste u 25. nakon faula Reisa. Međutim, Fernandes brani udarac Guirassyja.

U nadoknadi prvog dijela još jednu odličnu situaciju imao je Konstantinos Mavropanos, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

Otvaranje drugog dijela kao iz bajke za domaće. U 51. minuti za 2:0 pogađa Vagnoman, da bi tri minute kasnije Guirassy pogodio za 3:0 i iskupio se za promašen penal.

Oglasi

Prva dobra šansa za HSV tek u 59. minuti kada je ne koristi Robert Glatzel, da bi deset minuta kasnije gosti ostali s igračem manje kada direktan crveni karotn dobija Suhonen. Stuttgart je do kraja mogao i do četvrtog gola no neprecizan je bio Tiago Tomas.

Revanš se igra već za četiri dana u Hamburgu od 20:45, no jasno je da su ovdje mnoge stvari već riješene.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Razigravanje za plasman/ostanak u Bundesligi, prva utakmica:

Stuttgart - HSV 3:0 (Mavropanos 1', Vagnoman 51', Guirassy 54')

Top Komentari

Pa igrat ce 100% Bundesligu debilu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi