HSV i Spahić ipak ne idu na sud

Pronaći će kompromis

HSV i Spahić ipak ne idu na sud

Bh. reprezentativac Emir Spahić je početkom 2017. godine otpisan u HSV-u, a posljednjih dana se mnogo pisalo o tome da će se ovaj slučaj rješavati na sudu.

Najnovije informacije iz Njemačke govore da se to ipak neće desiti te da će se Spahić sa HSV-om rastati na korektan način, te da će ovaj spor biti vansudski zaključen u narednih 48 sati.

Spahić je HSV napustio zbog neslaganja sa trenerom Markusom Gisdolom koji ga je proglasio viškom rekavši da je problematičan i da se ne uklapa u klupske ambicije, a otkaz mu je uručen bez prethodnih razgovora.

Naš fudbaler je od HSV-a želio tražiti novčanu naknadu od dva i po miliona eura, ali je naknadno prihvatio da odustane od tužbe te da pregovara sa čelnicima kluba, pa slučaj ipak neće završiti na sudu već će se pronaći kompromis.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvobitno zamišljeno ročište koje se trebalo održati 31. januara (sutra) je zbog vansudske nagodbe prolongirano za četvrtak, ali ni od toga vjerovatno neće biti ništa.

Emir Spahić (36) je nakon razlaza sa HSV-om postao slobodan igrač i uskoro bi trebao pronaći novi klub, koji bi mu mogao biti i posljednji u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti