Preokret u slučaju Emir Spahić

Prihvatio pregovore s HSV-om

Preokret u slučaju Emir Spahić

Midhat Šljivak

Sud u Hamburgu pomjerio je datum odluke o tužbi bh. fudbalera Emira Spahića protiv bivšeg kluba HSV-a.

Spahić je početkom januara dobio otkaz u ovom njemačkom klubu, a zbog toga je reprezentativac BiH odlučio da ih tuži. Iako je sud njegovu tužbu trebao razmatrati u utorak 31. januara, termin je pomjeren za 2. februar, kada bi se trebala saznati konačna odluka u ovom slučaju.

Ipak, postoji mogućnost da se dvije strane dogovore van suda. Njemački mediji navode da je Spahić zainteresovan za pregovore s HSV-om, te bi se navodno ovih dana trebao susresti s rukovodstvom kluba.

Iskusni 36-godišnji defanzivac nakon otkaza traži odštetu od dva i po miliona eura, a prema riječima advokata našeg fudbalera, HSV nema šanse u slučaju protiv Spahića.

Tim iz Hamburga je otkaz bh. defanzivcu obrazložio činjenicom da loše utječe na tim i da zbog toga trener Marcus Gisdol ne računa na njega. Otkaz su mu uručili bez prethodnih razgovora, nakon čega je pokrenuta tužba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Spahić je postao slobodan igrač i tako će moći bez ikakvih problema izabrati novi klub i nakon isteka januarskog prelaznog roka.

Emir Spahić je član HSV-a postao u ljeto 2015. godine, a stigao je iz Bayer Leverkusena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi