Noćna mora je postala stvarnost: HSV ostao bez mjesta koje vodi u Bundesligu!
Paderborn je danas savladao HSV sa 4:1 i tako riješi sve dileme oko ulaska u Bundesligu

HSV je danas propustio i posljednju šansu

Noćna mora je postala stvarnost: HSV ostao bez mjesta koje vodi u Bundesligu!

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši HSV-a su u 33. kolu njemačke 2. Bundeslige poraženi na gostovanju kod ekipe Paderborna sa visokih 4:1.

Bio je ovo okršaj dvije ekipe koje se bore za ulazak u Bundesligu, a nakon ove utakmice neke stvari su puno jasnije.

Paderborn je poveo golom Vasiliadisa u 25. minuti, a isti igrač je početkom drugog poluvremena u 46. minuti povisio na 2:0.

Nadu HSV-u je vratio Van Drongelen golom u 71. minuti kada je smanjio na 2:1, ali je Antwi-Adjej golovima u 81. i 86 minuti riješio sve dileme oko pobjednika.

Kolo prije kraja prvenstva Paderborn se nalazi na 2. mjestu sa 57 bodova i potrebna mu je pobjeda u posljednjem kolu da bi se direktno plasirao u Bundesligu.

U najgorem slučaju Paderborn može završiti na trećem mjestu i igrati doigravanje. Jasno je da je HSV definitivno ostao bez ikakvih šansi za ulazak u Bundesligu s obzirom da se nalazi na 4. mjestu i zaostaje tri boda za Union Berlinom i ima puno lošiju gol-razliku.

Tako je HSV koji je veći dio nastavka sezone proveo na drugom mjestu i bio na korak od ulaska u Bundesligu, serijom loših rezultata u posljednjih dva mjeseca ostao bez mjesta koje vodi u viši rang.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi