Dva poznata evropska kluba odigrala bizaran meč: Bilo je 2:2, a onda je sve krenulo 'od nule'
Detalj sa jučerašnje utakmice u Španiji FOTO: Hamburger SV

Pravila su morali poštovati

Dva poznata evropska kluba odigrala bizaran meč: Bilo je 2:2, a onda je sve krenulo 'od nule'

S. Mlaćo

Brojni klubovi širom svijeta zimsku pauzu koriste za odigravanje prijateljskih utakmica, a jučer su to učinili i dva dobro poznata evropska kluba.

Radi se o HSV-u i PSV-u koji su se sastali u španskoj Marbelli i bilo je veoma zanimljivo. Naime, nakon prvog poluvremena na semaforu je pisalo 2:2, uz dosta uzbuđenja i publika je mogla da uživa.

Ipak, na poluvremenu se plan promijenio. Naime, kod rezultata 1:1, PSV je ostao bez Ramalhe koji je isključen što je pokvarilo planove trenerima nizozemskog kluba, no meč je nastavljen.

HSV je poveo 2:1, no PSV se nije predavao i uspio se vratiti na 2:2. Na poluvremenu su treneri dva kluba dogovorili da se snage na terenu opet izjednačenje, kada je naravno u pitanju broj igrača na terenu.

PSV je tražio da imaju 11 nogometaša u polju, HSV pristao i željeli su da odigraju i drugo poluvrijeme u punom intenzitetu, što je često i viđa na prijateljskim utakmicama.

Ipak, brzo su dobili negativan odgovor. Naime, glavni sudija je dobio jasnu poruku od španske sudijske komisije da se to ne smije desiti i da ne mogu igrati istu utakmicu sa 22 nogometaša u polju.

Oglasi

Zbog toga je odlučeno da se stvari vrate na početak, na semaforu je pisalo 0:0, te su dva tima odigrala novih 45 minuta, ali od početka.

Na kraju je i završilo 0:0 i definitivno će se ova utakmica pamtiti, a koji je na kraju zvanični rezultat, nikome tačno i nije jasno.

Kako god, oba tima su imali kvalitetnu provjeru i sigurno će im dobro doći za nastavak sezone, kako prvenstva u Nizozemskoj, tako i i u popularnoj 'Cvajti', drugog ranga takmičenja u Njemačkoj.

Crveni karton na prijateljskim utakmicama nisu novost, a gledali smo ih i na susretima bh. klubova tokom priprema. Vrlo često se des da u dogovoru dva kluba šansu poslije isključenja igrača sa klupe šansu odmah dobije neki drugi igrač, kako bi snage bile poravnate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi