Samo još dva tima u Evropi imaju sve pobjede, a za drugi vjerovatno niste ni čuli

PSV i...

Samo još dva tima u Evropi imaju sve pobjede, a za drugi vjerovatno niste ni čuli

Eldar Ganibegović

Fudbalska sezona je u punom jeku, a možda i iznenađujuće, još uvijek ima klubova koji imaju sve pobjede u ligi. Takvih je u Evropi dva. 

Dosta prvenstava u Evropi je stiglo do svoje polovine, no malo njih ima sve pobjede. Tačnije samo dva.

Nizozemski PSV Eindhoven i Virtus iz San Marina su, iznenađujuće, jedine ekipe u Evropi koje su do sada u takmičarskoj sezoni 2023/24 sezoni ostvarile samo pobjede u svojim prvenstvenim utakmicama.

Oba tima su trenutni lideri u prvenstvu u kojem učestvuju, ali više iznenađuje savršeni niz PSV-a, koji je dio šampionata višeg ranga kao što je Eredivisie, koja uključuje timove kao što su Ajax, Feyenoord i AZ Alkmaar.

Uprkos tome, PSV je pobijedio u svih 15 utakmica koje je odigrao i ima 10 bodova više od Feyenoorda, koji je drugi.

Štaviše, PSV takođe ima impresivnu gol razliku od +46. Postigli su 52 gola, primili samo šest i zadržali mrežu netaknutom u devet mečeva.

Oglasi

S druge strane, Virtus dominira prvenstvom u San Marinu i ima 11 pobjeda iz isto toliko mečeva, uz pet poena više od drugoplasirane ekipe La Fiorite.

Virtus ima gol razliku od +22, postigao je 26 golova i primio samo četiri u 11 odigranih utakmica.

Ostaje da vidimo koliko će moći izdržati i jedni i drugi. Jasno, i PSV i Virtus su trenutno najveći favoriti za osvajanje titula u Nizozemskoj, odnosno San Marinu. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

PSV osim što dobro igra u Erediviziji, zajedno s Arsenalom je kolo prije kraja obezbijedio prolazak u osminu finala Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi