Raspad sistema u HSV-u: 50.000 navijača je danas ogorčeno napustilo stadion svog tima
Treći poraz zaredom za HSV

Poraženi na svom terenu od ekipe koja se bori za opstanak

Raspad sistema u HSV-u: 50.000 navijača je danas ogorčeno napustilo stadion svog tima

S. Pašalić

HSV je danas u okviru 32. kola njemačke 2. Bundeslige poražen na svom terenu od Ingolstadta sa 3:0.

Gosti su poveli već u 8. minuti kada je Lezcano pogodio za 1:0. U 68. minuti Pledl je povećao prednost Ingolstadta, a samo četiri minute kasnije Gaus je postavio konačnih 3:0 za goste.

Danas je tako 50.000 navijača HSV na stadionu u nevjerici gledalo očajnu igru svog tima i novi poraz.

Zaista je nevjerovatno šta se desilo sa HSV-om u završnici sezone. Ekipa koja je bila veći dio prvenstva na 2. mjestu na tabeli je očajnom igrom u posljednja dva mjeseca došla do toga da će vrlo vjerovatno ostati bez Bundeslige.

HSV je u posljednjih sedam utakmica upisao četiri poraza i tri remija i sada se nalazi na 4. mjestu. Do kraja su ostala još dva kola, a naredna utakmica bi mogla definitivno i odlučiti sudbinu HSV-a s obzirom da igraju protiv Paderborna u gostima koji se nalazi na 2. mjestu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi