Benzema je čuo šta se sprema, onda je napravio nešto zbog čega će možda požaliti

Ne želi više da igra za Francusku

Benzema je čuo šta se sprema, onda je napravio nešto zbog čega će možda požaliti

E. Škorić

Nastavljaju izlaziti novi pikantni detalji u vezi Karima Benzeme i reprezentacije Francuske. RMC Sport tvrdi da je Didier Deschamps jedini razlog igračeve odluke da se povuče iz nacionalnog tima.

Benzema je zbog povrede otpao za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a kada se oporavio, selektor Didier Deschamps odlučio je da ga neće koristiti, iako je igrač bio na listi prijavljenih do kraja turnira.

Benzema je odbio ponudu da dođe u Katar za finale i da bodri svoje saigrače protiv Argentine. Kasnije su se mediji raspisali o navodnom sukobu napadača Real Madrida sa ostatkom timu i poboljšanju atmosfere u reprezentaciji zahvaljujući njegovom odlasku.

Osvajač Zlatne lopte za 2022. godinu je nedugo nakon završetka Mundijala saopštio da više neće igrati za reprezentaciju, a od tada izlazi razni prvljavi veš na površinu.

Novinari u Francuskoj otkrivaju da je odluku donio nakon što je saznao da će Didier Deschamps ostati selektor.

Francuski nogometni savez objavio je u subotu da je produžio ugovor s Deschampsom. Bivši kapiten reprezentacije ostat će selektor do 2026. godine, iako su mediji nagovještavali da će ga Zinedine Zidane zamijeniti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Informacija je odmah stigla do igrača, zbog čega je Benzema shvatio da za njega više nema mjesta u nacionalnom timu. Kada Deschampsu istekne ugovor, Benzema će imati gotovo 40 godina.

Dobitnik Zlatne lopte nadao se da će njegova pozicija u reprezentaciji znatno porasti kada Zidane, s kojim je sarađivao u Madridu, postane selektor. Sličnu vjeru u dolazak Zizua imali su i drugi francuski igrači koje je Deschamps isključio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

RMC tvrdi da je, između ostalog, Houssem Aouar je igrati za Francusku, ali sadašnji selektor ne cijeni njegove vještine i odlučio je postati igrač za alžirsku reprezentaciju.

Karim Benzema odigrao je ukupno 97 utakmica za Francusku i postigao 37 golova. S timom je slavio samo osvajanje Lige nacija 2021. jer 2015.-2020. nije imao mjesta u njoj. Sve zbog skandala u koji je upleten zbog bivšeg saigrača Mathieua Valbuene.

Top Komentari

denimen9
Ma repke su sranje, em je kvalitet nogmeta nikakav, svi se busaju biti neki nacionalni heroji, fura se nacionalizam. Nogomet tu najmanje dobija i ja bi prvi ukinuo repke.
1 4
user1639705257
@axel42 kaže brat Karim da će iz pravca Tinje napasti na tvoje selo .... (:-
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi