Hugo postigao gol, pa salutirao kapitenu!

Bez pretjeranog radovanja u Firenci

Hugo postigao gol, pa salutirao kapitenu!

E. Čaušević

Fiorentina igra na domaćem terenu protiv Benevanta utakmicu 28. kola Serije A koja je u znaku oproštaja od Davidea Astorija koji je preminuo prošle sedmice.

Navijači Fiorentine danas su se oprostili od svog kapitena koji je prerano napustio ovaj svijet nakon što je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Udinama. Ova tragedija uzdrmala je fudbalski svijet, a posebno saigrače 31-godišnjeg kapitena Viole.

Nakon veoma bolne minute šutnje, prekida igre u 13. minuti kako bi se odala počast Astoriju, Fiorentina je u 25. minuti povela sa 1:0. Gol je postigao Vitor Hugo koji je upravo dobio mjesto u početnom sastavu nakon smrti Astorija.

Igrači Fiorentine nisu se previše radovali nakon postignutog gola, a Hugo je nakon toga visoko u zrak digao majicu sa Astorijevom slikom i nakon toga salutirao je svom kapitenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi