Pioli: Neke stvari nikada nisam trebao reći Astoriju

Trener Fiorentine

Pioli: Neke stvari nikada nisam trebao reći Astoriju

E. Škorić

Trener Fiorentine Stefano Pioli kaže kako će on i njegovi igrači svaki dan osjećati Davidea Astorija.

Astori (31) preminuo je prošle nedjelje u hotelskoj sobi u Udinama prije meča Udinese - Fiorentina, a u četvrtak je sahranjen. Fiorentini sada slijedi duel s Beneventom, ali i dalje je u mislima Astori.

"Prva misao ide Davideu, koji je bio poseban kao osoba i kapiten. Imao sam tu sreću da proveden posljednje mjesece s njim. On je bio velikodušan i pozitiavan, altruističan. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da provodim s njim i zato mi je žao. Nedostaje mi svaki dan kada krenem na trening", rekao je Pioli, pa je dodao:

"Naše misli su sada uz njegovu porodicu. Ne znam šta bih rekao njegovoj supruzi i kćerkici, osim da ćemo uvijek biti tu za njih i imamo dužnost da se brinemo za Astorijeve dame".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naši navijači imaju ogromno srce. Želio sam da zagrlim svakog od njih na Astorijevoj sahrani u četvrtak", poručio je Pioli.

"Pokušajte da trenirate i igrate kao da vam je posljednji put. To sam govorio da motivišem igrače, možda to nikada nisam trebao reći Astoriju", tvrdi Pioli na kraju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi