Hulk manji od makovog zrna nakon poteza golmana Penarola, odmah je počeo okretati leđa
Hulk u duelu sa igračima Penarola na utakmici u Montevideu sinoć (Foto: EPA)

Brazilac je "dobio što je tražio"

Hulk manji od makovog zrna nakon poteza golmana Penarola, odmah je počeo okretati leđa

Edmir Škorić

Golman Aguerre iz urugvajskog Penarola odlučio je isprovocirati Hulka tokom utakmice Copa Libertadoresa koja je odigrana u Montevideu.

Penarol je ugostio brazilski Atletico-MG i na kraju je urugvajski šampion slavio sa 2:0 u 5. kolu grupne faze južnoameričke Lige prvaka.

U 70. minuti je Lucas Hernandez donio vodstvo Penarolu, da bi šest minuta kasnije Silvera povisio na 2:0.

Duel je obilježio i okršaj Hulka sa domaćim igračima, a golman Aguerre odlučio je popularnog napadača isprovocirati tako što mu je pokazivao na oznaku na dresu koja se odnosi na pet trofeja Cope Libertadores.

Velikan Urugvaja bio je kontinentalni prvak 1960., 1961., 1966., 1982. i 1987. godine.

Oglasi

Hulk je, temperamentan kakav jest, poput rotvajlera reagovao, a u jednom trenutku je okrenuo leđa golmanu Penarola da mu pokaže svoje prezime za koje smatra da je mnogo poznatije u svijetu fudbala i ništa nije naravno slagao.

Atletico MG je osigurao prolaz u nokaut fazu sa 12 bodova unatoč jučerašnjem porazu. Penarol je na 9 bodova, ali ako Rosario dobije Caracas večeras kod kuće, primaknut će mu se na dva boda, pa će se u zadnjem kolu odlučivati o drugoplasiranom.

Upravo će Penarol i Rosario igrati direktan okršaj i tada bi Urugvajcima mogao biti dovoljan i bod da se plasiraju direktno u osminu finala, dok bi trećeplasirani Rosario u tom slučaju igrao šesnaestinu finala.

No, vratimo se još malo Hulku. On je svojevremeno

žario i palio evropskim terenima i bio prepoznatljiv po snažnom i razornom udarcu, ali i baš "hulkovskom" izgledu. Igrao je za Porto i Zenit, da bi potom godinama nastupao u Kini za Shanghai SIPG, a od 2021. godine je član brazilskog Atletico Mineira.

Za reprezentaciju Brazila je upisao 49 nastupa i postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi