Hulk više "ne spava" zbog Edina Džeke, sve će uraditi samo da "skine" Dijamanta

Brazilac gleda u leđa bh. napadaču

Hulk više "ne spava" zbog Edina Džeke, sve će uraditi samo da "skine" Dijamanta

E. Čaušević

Kakvu karijeru ima Edin Džeko najbolje pokazuje lista najboljih strijelaca na svijetu sačinjena od aktivnih fudbalera, no bh. napadaču opasno prijeti iskusni Hulk koji i ove sezone briljira u dresu Atletico Mineira.

Džeko je u svakom klubu u kojem je igrao ostavljao dubok trag, a Dijamant je odlično krenuo i u Fenerbahčeu gdje je za kratko vrijeme izrastao u lidera ekipe turskog velikana.

Bh. napadač je u svakoj ligi u kojoj je igrao "terorisao" protivničke odbrane i njegovo ime nalazi se na nevjerovatnoj listi koja najbolje pokazuje kakvog fudbalera ima Bosna i Hercegovina.

Naime, radi se o listi najboljih strijelaca na svijetu kada su u pitanju igrači koji su još uvijek aktivni. Naravno, tu domiraju Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, no Džeko se nalazi na fenomenalnoj osmoj poziciji.

Ronaldo je prvi na listi jer je u dosadašnjoj karijeri za klubove i reprezentaciju dao čao 859 golova, dok je iza njega Messi sa 821 golom.

Oglasi

Treći je Robert Lewandowski koji je došao do cifre od 662 gola. Iza Lewandowskog su Luis Suarez (554 gola), Karim Benzema (467 golova), Edinson Cavani (440 golova) i Neymar koji je zabio 439 golova.

Iza Neymara je upravo Džeko koji je trenutno na brojci od 411 pogodaka u svojoj karijeri što je nevjerovatno, te je bh. napadač na osmoj poziciji ove liste.

Međutim, njemu opasno prijeti legendarni Hulk koji od povratka u Brazil proživljava svoju drugu mladost, te mediji u Brazilu pišu da je glavni cilj napadača Atletico Mineira da na pomenutoj listi prestigne upravo Džeku.

Hulk je u dosadašnjoj karijeri zabio tačko 400 golova i ima 11 golova manje od Džeke i želi da prestigne bh. napadača što znači da nas čeka zaista žestoka borba.

Ovaj 37-godišnji napadač igra nevjerovatnu sezonu jer je za Atletico Mineiro na 55 mečeva u svim takmičenjima zabio čak 28 golova. U ovaj klub je stigao početkom 2021. godine i dao je čak 93 gola na 169 utakmica, te je rapidnom brzinom počeo sustizati Džeku.

Hulk je ranije još igrao za Vitoriju, Kawasaki Frontale, C'dole Sapporo, Tokyo Verdy, Porto, Zeniti i Shanghai SIPG. Također, u dresu reprezentacije Brazila je na 49 nastupa dao 11 golova.

Top Komentari

Dzeko je zavrsio svoje nema potrebe da pisete o njemu, kopacke o klin i gotovo je, njemu je 38 godina. 100% garantujem da ce Galata biti sampion, a Fenerbahce i moze i dalje da sanja titulu.
2 1
Mel_Glupson
Treba ga upoznat sa Amrom ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi