Hulk na pragu senzacionalnog povratka u Evropu

Ostao bez kluba

Hulk na pragu senzacionalnog povratka u Evropu

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Hulk nakon četiri godine odlučio je da napusti kineski Shanghai SIPG.

Hulk je u ovaj klub stigao iz Zenita na ljeto 2016. godine za skoro 60 miliona eura i bio je daleko najplaćeniji igrač u Kini. Ugovor mu ističe na kraju ovog mjeseca, ali je Hulk ranije odlučio da raskine saradnju.

Ovaj 34-godišnji fudbaler je trenutno bez kluba, ali kako stvari stoje to neće dugo potrajati.

Naime, mediji u Portugalu piše da je on na pragu senzacionalnog povratka u Porto gdje je nekad pružao sjajne Partije. Hulk je u Portu igrao četiri godine i bio daleko najbolji igrač ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Porto je napustio na ljeto 2012. godine kada je potpisao za Zenit i tada su Portugalci zaradili čak 40 miliona eura. Iako je već pred kraj karijere očito je odlučio da se još jednom okuša u Evropi.

Navodno, pregovori s Portom su već skoro završeni i očekuje se da ugovor potpiše početkom januara naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi