Humane zvijezde i veterani NK Čelik igrali za Ajdina i Vedada
Zenica je još jednom pokazala veliko srce i da ima osjećaja za svoje sugrađane kojima je prijeko potrebna pomoć

Humanitarna nogometna utakmica u zeničkoj Areni

Humane zvijezde i veterani NK Čelik igrali za Ajdina i Vedada

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović" odigran humanitarna nogometna utakmica za Ajdina i Vedada. 

Ovaj humanitarni meč bio je na inicijativu Aldina Džidića, te kolega novinara iz Sarajeva i Zenice, a u sklopu pomoći dvojici bolesnih mališana iz Zenice, Ajdinu Žigonji i Vedadu Hadžiću.

Pred oko 2.000 gledatelja u zeničkoj ljepotici odigran je zanimljiv nogometni meč između selekcije "Humanih" zvijezda i veterana NK Čelik. Utakmica je igrana za devetogodišnjeg Ajdina Žigonju, koji je rođen s dijagnozom rascjepa kičmene moždine, a operativni zahvati urađeni na tlu BiH nisu donijeli napredak u njegovom oporavku. Vedad Hadžić, petogodišnji je dječak, kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, a njegovo zdravstveno stanje još nije u optimalnom stanju.

Prije utakmice uručeni su pokloni za Vedada Hadžića i Ajdina Žigonju, a poseban poklon stigao je iz Berlina, Vedad Ibišević naš bivši reprezentativac, poslao je potpisan dres Herthe za Vedada.

U ekipi "Humanih zvijezda" bili su: Hamzić, Geca, Crnogorac, Džidić, D.Hadžić, Repuh, Tuka, Glavaš, Vojvodić, Škoro, Bolić, Horić, Turković, Avdić, Opačak, Musić, Mešanović, Ahmetović, Bešić, Janjoš, Muzurović, Arapović, E.Hadžić.

Za selekciju veterana NK Čelik: Pojskić, Paškalj, Kamberović, Šabić, Brkić, Sofić, J.Džidić, Mahmutović, Tešić, Šarić, Zukić, Bujak, Huskić, Dž.Bureković, M.Bureković, Salčinović, Zilić, Kuduz, Bajrambašić.

U zanimljivom nogometnom meču na kraju rezultat je bio 5:5. Svi oni koji su večeras došli u zeničku Arenu mogli su uživati u sjajnim potezima i golovima, nekadašnjih majstora bivših reprezentativaca, ali i našeg najboljeg sportiste Amela Tuke, koji je večeras još jednom pokazao da je sjajan i na nogometnim terenima.

Na kraju utakmice veliki aplauz zeničke publike za sve one koji su podržali ovaj humanitarni meč, čiji je sav iznos namijenjen za dvojicu zeničkih mališana.

Zenica je još jednom pokazala veliko srce, a nadamo se da će sredstva koja su prikupljena pomoći bolesnoj djeci da prebrode bolest.

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
Jel bio Kasumović
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi