Hummels: Tretirate nas kao da smo amateri
Mats Hummels je jedan od trojice njemačkih reprezentativaca koji trenutno dobijaju najviše kritika

Odgovorio na prozivke

Hummels: Tretirate nas kao da smo amateri

Njemački stoper Mats Hummels jedan je od trojice reprezentativaca ove zemlje koji u posljednje vrijeme trpe najžešće kritike tamošnjih medija, ali i ostatka javnosti.

Magazin Die Welt je nedavno Hummelsa, Boatenga i Mullera nazvao običnim teretom za reprezentaciju, uz obrazloženje da su postali "dosadni" i da je možda došlo vrijeme da neko vrijeme odmore sa nastupima za nacionalni tim. Ne kotira puno bolje ni Manuel Neuer, kojem ipak "gledaju kroz prste" jer je dugo bio povrijeđen.

Jučerašnji poraz od Holandije rezultatom 3:0 rasplamsao je njemačku javnost koja se opet okomila na Hummelsa, a Bayernov stoper je ovoga puta imao odgovor.

"Pucate u nas iz svih mogućih oružja. Način na koji se navijači i javnost odnose prema reprezentativcima Njemačke je sraman. To je klasično nepoštivanje, kao da smo amateri. I dalje smo među najboljim na svijetu u onome čime se bavimo", rekao je Hummels.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Njemačka je sa Svjetskog prvenstva eliminisana već u grupnoj fazi, a u Ligi nacija je u susretima sa Francuskom (0:0) i Holandijom (0:3) i dalje bez postignutog gola.

Top Komentari

GGMU
Pa kad vas covjek gleda ima osjecaj da ste iz 3 lige BIH
18 1
Derdiyok
Pa kad igrate ko amateri.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi