Njemačka "ključa": Low se pravio Englez, Draxler indirektno proziva krivca
Njemačka je tri meča zaredom bez postignutog gola i nikada prije joj se to nije desilo. Poljuljano je samopouzdanje igračima, mediji u toj zemlji, kao i javnost smatraju da pojedinci više ne zaslužuju da na osnovu stare slave budu dio tima, ali Low gura p

DFB vjeruej Lowu, ali koliko će još?

Njemačka "ključa": Low se pravio Englez, Draxler indirektno proziva krivca

Edmir Škorić

Njemački nogometni savez ne razmišlja o tome da Joachimu Lowu uruči otkaz iako je evidentno da je ova reprezentacija pala na niske grane.

Njemačka je bila očajna na Mundijalu i oprostila se već u grupnoj fazi, a loša forma nastaljena je i u Ligi nacija. Nijemci su prvo odigrali 0:0 s Francuskom, a sinoć su s 3:0 razbijeni od Holandije u Amsterdamu.

Unatoč tome, DFB i dalje daje podršku Lowu, no neki igrači, poput recimo Juliena Draxlera, indirektno šalju poruke...

"Ne znam ko je kriv, ali užasno igramo i ovo mora da se promijeni. Ne želim ni u koga izravno upirati prstom, ali ovakva igra je sramotna", poručio je Draxler.
Golman Manuel Neuer također je razočaran, iznenađen...

"Kada izgubite, očito je da se morate suočiti s mnogim kritikama i ljudi onda govore negativno o vama i ekipi, ali moglo je biti drugačije da smo samo koristili naše šanse. Ne znam je li se svaki igrač osjećao nesigurno, ali svi smo jasno poručili selektoru da smo spremni za izazov. Očito nismo bili", kazao je Neuer.

A nervozni selektor Low je pokušao da se "napravi Englez" na presici poslije meča u Amsterdamu, kada je holandskom novinaru rekao da ne razumije pitanje, koje je inače glasilo ovako: "Da li sada razmišljate o ostavci?"

Low je zatražio pomoć glasnogovornika Njemačkog nogometnog saveza, pa onda na engleskom kazao da mu to trenutno nije u mislima.

Također, pitali su ga šta misli o žestokim kritikama njemačke legende Michaela Ballacaka, pa je i tu Low imao lukav odgovor.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ne zanima me! Svi mogu da govore što žele. Ove sedmice me ništa ne zanima, a neće ni naredne. Imam neke važnije stvari u glavi", poručio je selektor Elfa.

Low je selektor od 2006. godine, a ugovor sa reprezentacijom traje mu do 2022. godine. Sada u utorak Njemačak gostuje Francuskoj i mediji su to proglasili mečom odluke i sudbonosnim za nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi