Huntelaar ostavio Ajax u trci za titulu, pa zbog Memiševića morao ranije pod tuš

Eredivizija

Huntelaar ostavio Ajax u trci za titulu, pa zbog Memiševića morao ranije pod tuš

Edmir Škorić

Ajax se dosta mučio u Groningenu u meču 31. kola holandske Eredivizije, ali je na kraju slavio s 1:0.

Ajax je senzacija evropskog nogometa posljednjih dana nakon izbacivanja Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka, a sada Kopljanici žele da osvoje titulu.

Vode žestoku trku za prvo mjesto s PSV-om, pa su danas u Groningenu "morali" pobijediti, no nisu lako došli do tri boda.

Tek je rezervista Klaas-Jan Huntelaar u 78. minuti zabio za pobjedu gostiju iz Amsterdama, a isti igrač je u 84. morao pod tuš jer je dobio drugi žuti karton.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Prethodio je tome grub start nad bh. reprezentativcem Samirom Memiševićem, koji je i danas odigrao sjajan meč, ali on i saigrači nisu uspjeli da do kraja odole napadima favorizovanog Ajaxa.

Ajax je sada lider sa 77 bodova, PSV ima tri manje, s tim da sutra igra meč protiv Den Haaga.

Top Komentari

redbull
a slike sa utakmice Čelik-Tuzla haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi