Huseinbašić pred debi: "Moji roditelji su veoma ponosni što ću da nastupam za Bosnu i Hercegovinu"
FOTO: NFSBiH

Mladi fudbaler Kolna

Huseinbašić pred debi: "Moji roditelji su veoma ponosni što ću da nastupam za Bosnu i Hercegovinu"

Esmer Oštraković

Kao što je svima već poznato utakmica protiv Ukrajine ima veliki značaj za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a biti će to i posebna utakmica za Denisa Huseinbašića.

Naime, on je dobio svoj prvi poziv u reprezentaciju naše zemlje i to nakon što je nedavno promijenio sportsko državljanstvo i stekao pravo nastupa za naš nacionalni tim.

Od Huseinbašića se mnogo očekuje posebno jer je pružao jako dobre partije u dresu Kolna. Evo kakvi su njegovi prvi utisci po dolasku na okupljanje reprezentacije.

"Sve je odlično, momci su me prihvatili na najbolji način. Osjećam se super i sretan sam što sam tu. I moji roditelji su veoma ponosni što ću da nastupam za Bosnu i Hercegovinu. Prvi utisci su stvarno fenomenalni i nadam se da ću opravdati očekivanja. Učinit ću sve da na terenu pokažem da sam pojačanje za ovaj tim."

Zadovoljan je vezni fudbaler Kolna formom u kojoj se nalazi, a u prilog ide i to što je standardan u svom timu.

Oglasi

"Dolazim u odličnoj formi na ovo okupljanje. Igram standardno za svoj tim i maksimalno sam spreman. Jedva čekam utakmice i nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate i plasirati se na veliko takmičenje."

Mladi fudbaler vjeruje da naš tim može ostvariti plasman na EURO.

"Mnogo bi nam značilo da ostvarimo taj uspjeh i vjerujem da imamo ogromne šanse za plasman na EURO. Ukrajina je kvalitetna ekipa, ali igramo na našem terenu i zajedno uz podršku navijača možemo ostvariti uspjeh."

Ko je Denis Huseinbašić?

Radi se o dečku kojem je primarna pozicija centralni vezni, no dobili smo pojačanje i na ostalim pozicijama u veznom redu.

Rođen je u Erbachu u Njemačkoj 3. jula 2001. godine, a svoj fudbalski put započeo je u Darmstadtu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao je 20 utakmica u Bundesligi i upisao je tri asistencije, a u DFB-Pokalu ima dvije odigrane utkamice i jednu asistenciju.

Pet puta je nastupio za U-21 selekciju Njemačke, postigao i dva pogotka, ali je na kraju ipak izbor pao na Bosnu i Hercegovinu, iako se činilo da je za nas izgubljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi