Austrijski mediji pišu o 'brutalnom napadu' - Muharem Husković napadnut i pretučen u Beču
FOTO: EPA

Sve se desilo jer je odbio dati novac

Austrijski mediji pišu o 'brutalnom napadu' - Muharem Husković napadnut i pretučen u Beču

Esmer Oštraković

Muharem Husković, momak koji ima 21 godinu, povrijeđen je u napadu huligana koji se dogodio u Beču, pišu mediji iz Austrije.

Radi se naravno o potencijalnom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, a on je prije nekoliko dana nastradao u napadu koji s desio u Beču.

Naime, njega je prije nekoliko dana ispred bankomata u Beču napala nepoznata osoba, te mu je tom prilkom zadala nekoliko udaraca.

Nakon što su obavljeni pregledi od strane klupskog doktora Marcusa Hofbauera ustanovljeno je da se radi o višestrukom prijelom nosne kosti.

Imao je Husković sreće pa neće biti potreban bilo kakav operativni zahvat, te će moći trenirati sa posebnom maskom, ali kako stoje stvari neće biti u kombinacijama za naredni meč.

Oglasi

Njegova ekipa Austrija iz Beča naretnu utakmicu igra u gostima kod Wolfsbergera, a kako stvari stoje Husković neće biti dio tima za ovu utakmicu.

"Vidjet ćemo kako se Muki snalazi sa maskom i kako će dosati. Moramo ga slušati, on zna da li se osjeća spreman ili ne. Mora biti isrken i prema sebi i prema nama", rekao je trener Austrije.

Austrijski mediji su u svojim izvještajima prenijeli da je sam napad bio brutalan, a desio se jer je Husković odbio da pred novac nepoznatoj osobi nakon što ga je podigao sa bankomata.

Mladi Husković u posljednje vrijeme igra standardno u dresu svog tima, a postigao je i četiri gola.

On je krajem 2022. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću, čak je bio i u umjetnoj komi, ali povreda srećom nije ostavilo bilo kakvog traga na ovog mladog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Prema informacijama koje su se tada pojavile Huskovića je kontaktirao i Misimović kako bi saznao da li postoji mogućnsot njegovog nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Ove sezone je Husković odigrao 27 utakmica, te je postigao četiri gola i upisao je jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi