I čude se zašto su dotakli dno: Milan izdvojio preko deset miliona za Higuainovu posudbu

Na San Siru igrao samo pola godine

I čude se zašto su dotakli dno: Milan izdvojio preko deset miliona za Higuainovu posudbu

E. Čaušević

Za Gonzala Higuaina prošla sezona sigurno je bila najturbulentniija u dosadašnjem dijelu karijere.

Prošlog ljeta Juventus je odlučio poslati Higuaina na posudbu u Milan nakon što je klub doveo Cristiana Ronalda, a Max Allegri je odlučio da Mario Mandžukić ostaje u ekipi, te da za Argentinca nema mjesta.

Higuain je u Milanu proveo svega šest mjeseci, a početkom ove godine otišao je u Chelsea na posudbu do kraja sezone. Ni u Chelseaju mu nije išlo najbolje i vratio se u Juve gdje je na iznenađenje mnogih ostao u ekipi jer Maurizio Sarri vjeruje u njega, a Higuain je povjerenje itekako opravdao.

No, vratimo se malo na period dok je Higuain bio u Milanu koji iz sezone u sezonu sve više tone. Argentinac je trebao biti ogromno pojačanje, ali se na San Siru zadržao samo šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain je u dresu Rossonera odigrao 22 utakmice i zabio je osam golova, a klub je koštao kao da je igrao nekoliko sezona. Naime, Milan je platio Juventusu čak 10.28 miliona eura za šestomjesečnu posudbu, a u to nije uračunato koliko su izdvojili za platu.

Argentinac je nakon samo šest mjeseci otišao u Chelsea, a Juve je od te posudbe zaradio oko osam miliona eura i mora se priznati da su zaradili ogroman novac za igrača koji je i dalje njihov. Juventusu je pripalo preko 18 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi