I Deschamps u igri za klupu Juventusa

Navodno ga Agnelli kontaktirao

I Deschamps u igri za klupu Juventusa

Italijanski mediji uvjereni su da će Juventus u narednu sezonu ući s novim trenerom.

Iako su Bianconeri ove sezone došli do osme uzastopne titule u Italiji, loš rezultat koji su ostvarili u Ligi prvaka rezultirao je sve češćim napisima o odlasku Masimiliana Allegrija sa klupe.

Na Apeninima tvrde da se za Allegrijev odlazak ponajviše zalaže Juventusov predsjednik Andrea Agnelli, a razlog toga je zasićenost taktikom i načinom na koji 51-godišnji stručnjak vodi tim. Neki mediji, poput Sportmediaseta, već su pronašli i moguće nasljednike.

Nakon što su se sa Juventusom u vezu dovoditi Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Maurizio Sarri, pa i Gian Piero Gasperini, kao jedna od opcija sada se pominje i Didier Deschamps kojeg je navodno Agnelli već kontaktirao i raspitivao se o mogućoj saradnji.

Francuz je već imao priliku raditi u Juventusu, upravo se pod njegovim vodstvom 2007. godine Juventus vratio u Seriju A, no danas su okolnosti takve da Deschamps ima siguran posao u reprezentaciji svoje zemlje i veliko je pitanje je li se spreman odreći toga radi povratka u Torino.

U prošlosti je Deschamps priznao da je zažalio što je napustio Juventus.

"Napravio sam neke greške u životu i siguran sam da ću ih napraviti još u budućnosti. Nadam se što je manje moguće, ali to je neizbježno kada morate da donosite odluke. Jedna od najvećih bila je kada sam otišao iz Juventusa i kada bih mogao da vratim vrijeme nikad to ne bih uradio", priznao je Deschamps.

Ukoliko se Deschamps kojim čudom vrati u Juventus, ni Allegri neće dugo tragati za novim poslom. Mnogi su uvjereni da će naredna stanica u njegovoj karijeri biti Paris Saint-Germain.

Šta će od cijele priče biti, ostaje da se vidi...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi