I Džeko je jedan od razloga: Conte sve češće negoduje, Chelsea gubi strpljenje
S pravom se postavljaju pitanja kolike su Conteove ovlasti u Chelseaju i koliko je, zapravo, bitan u klubu?

Menadžeru Plavaca se ne sviđa klupska politika

I Džeko je jedan od razloga: Conte sve češće negoduje, Chelsea gubi strpljenje

Čini se da ljubav Chelseaja i Antonija Contea puca iz dana u dan, a sve su veće šanse da sjajni italijanski stručnjak od naredne sezone više ne bude menadžer kluba sa Stamford Bridgea.

Odavno se zna da Conte nije u najboljim odnosima sa klupskom Upravom, a britanski mediji pišu da u Chelseaju polako gube strpljenje zbog toga što Italijan sve češće javno negoduje protiv njihovih odluka vezanih za transfer politiku. Istina, ne toliko direktno, ali...

Britancima je 'zaparalo uši' to što Conte u svojim obraćanjima javnosti vrlo rijetko govori konkretno o potencijalnim pojačanjima, pa se stiče utisak da menadžer Chelseaja zapravo uopće nije dovoljno upućen u ono što se zaista događa na tom polju.

Navodno je Conte u posljednja dva prelazna roka dobio samo jednog fudbalera kojeg je zaista želio (Ross Barkley) i ne sviđa mu se što mu Uprava kluba nije uspjela/željela obezbijediti neke fudbalere za čije se dolaske lično zalagao.

"Klub odlučuje o transferima igrača. Kao što sam rekao, moj zadatak je da pokušam poboljšati tim, a od ljeta o svim transferima odčujuče klub", rekao je Conte, koji je prije utakmice sa Arsenalom na pitanje o dovođenju Edina Džeke izjavio: "Ne znam dokle su došli pregovori, ali klub će vas obavijestiti o tome na vrijeme". Možda je i taj odgovor najbolji dokaz tome da Conte polako postaje nebitan u klubu, što je prvi preduvjet za razilaženje.

Džeko je kap koja preljeva čašu?

Kada je riječ o Džeki, nije tajna da je naš napadač upravo njegova velika želja, a Conteu se sigurno neće dopasti ako pregovori zapnu na relaciji klupskih Uprava Chelseaja i Rome. Kako sada stoje stvari, moguće je da se to desi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, nove informacije kažu da će se u slučaju nedovođenja Džeke i Palmierija Chelsea okrenuti novoj dvojici fudbalera i to Kurzawi i Giroudu, ali ko može znati da li to želi Conte, ili ljudi iz klupskog vodstva.

Antonio Conte je i ranije izjavljivao da sanja da se vrati u Italiju, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da nakon završetka sezone ovaj trofejni stručnjak zaista krene nazad put domovine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi